Setmanari d'informació local - 138 anys

Laura Camargo: «Els deures del Govern estan, en la seva majoria, fets»

18113

La portaveu adjunta i diputada de Podemos al Parlament de les Illes Balears Laura Camargo ha estat la convidada aquest dilluns al matinal d’Ona Mediterrània, La Vila del Pingüí. A continuació trobaràs un petit resum de la conversa i el podcast sencer.

Els deures dels ‘Acords pel canvi’

«Hi havia uns acords signats a principi de legislatura de compromís amb la ciutadania per mostrar el que havia de ser un govern de canvi. Un 60% de grau de compliment és força bo. No vol dir que estigui tot fet. Això indica que es podria revalidar un govern progressista».

La Moncloa

«Totes les autonomies i totes les ciutats que no estan governades per ells (PP) estan concebudes com a potencials enemigues. Aturen tot el que poden i més. Per la via dels tribunals ens estan aturant moltes lleis que aprovam aquí i que després el govern de Partit Popular recorre i els duu al Constitucional perquè no puguin ser una realitat».

Decret català a la sanitat pública

«El que s’ha fet és arribar a un acord quan hi havia un desacord. Això no pot ser qualificat de mala notícia. Una vegada vist com ha quedat el tema, es pot dir que s’ha donat una pròrroga de dos anys perquè els professionals d’aquest món puguin treure un títol. Crec que el nivell que s’exigeix és bastant assumible per persones que han estat capaces de treure un títol com el que tenen. És una solució de consens. L’àmbit de la sanitat era l’únic en què no s’aplicava la Llei de Funció Pública. La rebaixa del B2 al B1 no crec que faci un canvi essencial. La diferència no és tan important. S’ha de fer veure que una llengua és útil quan la gent la fa servir més enllà dels graus exigits».

Inici 2018

«Amb el repte del 2019. És absolutament necessari posar fil a l’agulla per tal d’arrelar als municipis i fer entendre tot el que s’ha fet. Cal sortir als carrers i donar-se a conèixer. Augmentar la confiança de la gent amb nosaltres. Que pugui haver pactes de PP i Ciudadanos crec que els ha de fer posar les piles perquè no passi. Un poc el que hem viscut durant l’etapa Bauzà però crec que inclús pitjor».

Aprenentatge

«No ha estat un procés senzill. És molt important la idea de la importància del diàleg, de la negociació i d’arribar a acords. Estic contenta de com han anat les coses. Darrerament xerr més amb Mae de la Concha».

El moment actual de Podemos

«Ara no hi ha intenció d’entrar al Govern. Des de la nostra formació el que hauríem de fer és la d’arrelar on no tenim una estructura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.