Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fiscalia diu que no veu delicte els comentaris del president de Valores en Baleares

18025

La Fiscalia diu que no aprecia indicis de delicte en els comentaris que va fer a les xarxes socials el president del grupuscle Valores en Balears, Juan José Tenorio, sobre la conferència a Palma del president d'Hazteoir, Ignacio Arsuaga, per la qual cosa ha procedit a l'arxivament de les diligències..

Segons l'entitat, la Fiscalia ha conclòs que de les actuacions de Tenorio «no pot apreciar-se ni tan sols indirectament incitació a l'odi, ni discriminació, ni cap violència contra el col·lectiu LGTBI».

Arsuaga es va desplaçar a Palma el passat mes de maig convidat pel grupuscle transfòbic per fer una xerrada amb el títol 'Saps el que volen ensenyar-li al teu fill en el col·legi?', amb la qual acusava diverses administracions (entre elles el Govern) de voler «imposar un model únic d'educació sexual a tots els alumnes i col·legis lesionant els drets dels nins».

Després de rebre una denúncia del col·lectiu Ben Amics, el Govern va obrir un expedient sancionador en aplicació de la llei balear sobre LGTBIfobia, del que va donar trasllat a la Fiscalia per un possible delicte d'odi en les expressions en xarxes socials del president de Valores en Balears.

En l'escrit remès, el Govern va exposar expressions publicades a Facebook pel president de l'associació. Així mateix, la Policia Local també va denunciar Valores en Balears davant la Fiscalia. La xerrada d'Arsuaga a Palma va durar 15 minuts, ja que un gran nombre de persones es va manifestar durant la seva xerrada aconseguint que marxés.  

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.