Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma té 1.098 terrasses, 42 de les quals desapareixerien amb la nova ordenança

18017

L'Ajuntament de Palma ha demanat «un darrer esforç» per tancar un acord en relació a la revisió de l'ordenança d'ocupació de la via pública. Des de Cort han expressat que «ens trobam immersos en un procés de diàleg amb totes les parts implicades (restaurants, Defensora de la Ciutadania, FAAVV, grups polítics, etc), les que s'han implicat amb responsabilitat i generositat».

El Consistori ha detallat una sèrie de punts en relació als objectius i assoliments de la revisió de l'ordenança. Així mateix, entre els objectius es troba el de «cercar l'equilibri entre l'ús públic i el privat dels espais oberts de la ciutat» i «eliminar la sobreocupació en determinades zones de Palma». Com a novetats, han destacat l'eliminació de «microocupacions», desapareixent així un total de «52 microocupacions, de les quals 27 estan a Santa Catalina», segons han informat.

Quant a la distància, es fixarà en 2,5 metres lliures pel pas de vianants a la zona Centre i Santa Catalina; mentre que en la resta de Palma la distància fixada és de 2 metres per les llicències vigents i 2,5 per als nous establiments o traspassos. Actualment, a Ciutat hi ha 1.098 terrasses, de les quals 42 (4 per cent) desapareixerien per la revisió de l'ordenança, 17 a la zona Centro i 25 en Santa Catalina.

En relació a la reordenació de l'ús de l'espai públic en carrers i places amb major ocupació, des de Cort han posat com a exemple que la plaça de Coll presenta una ocupació de 42,28% respecte a la dimensió total de la plaça; una vegada entri en vigor la nova ordenança es reduiria a un 33,65% (-20,10%); l'altra és a la plaça de la Mercè, on d'una ocupació del 20,64% del total es baixaria al 13,76% (-44%).

Quant als tendals, n'hi ha un total de 150 legalitzats. Segons l'equip de govern hauran de desaparèixer tots en un termini de 18 mesos a partir de l'entrada en vigor de la nova ordenança; i es prohibirà la publicitat que no sigui pròpia de l'establiment i sobretot d'alcohol i tabac. Finalment, l'Ajuntament de Palma ha agraït el treball fet a totes les parts implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.