Setmanari d'informació local - 138 anys

S'aprova la urgència d'expropiar els terrenys pertinents per fer la variant d'Algaida

18013

El Consell de Govern ha aprovat l'Acord pel qual declara l'ocupació urgent dels terrenys afectats per dur a terme l'expropiació relativa al Projecte Reformat de la Variant d'Algaida T. Algaida, donada la sol·licitud del Consell i a l'efecte de la Llei d'Expropiació Forçosa.

L'informe jurídic del Servei de Corporacions Locals de la Direcció general de Funció Pública i Administracions Públiques considera procedent la via d'urgència perquè en el cas concorren circumstàncies excepcionals que motiven la declaració d'ocupació urgent dels béns i els drets afectats i que es basen en la seguretat viària.

En concret, es justifica per la necessitat de millorar la seguretat i la mobilitat de la via, per evitar que el tràfic de pas entre la Ma.-5010 i la Ma.-15 travessi per dins del nucli urbà d'Algaida. El Projecte Reformat de la Variant d'Algaida defineix la nova carretera que enllaçarà, pel costat aquest del nucli urbà d'Algaida, la carretera vella de Manacor Ma.-15I amb la carretera Ma.-5010 que surt des d'Algaida cap a Llucmajor.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la seguretat i mobilitat, per evitar que el tràfic de pas entre la Ma.-5010 i la Ma.-15 travessi per dins del nucli urbà d'Algaida i donar continuïtat a l'eix nord-sud: Inca-Sencelles-Algaida-Llucmajor. Per executar l'obra es requereixen les expropiacions de 42.267 metres quadrats de superfície, dels quals 225 metres quadrats corresponen a petites edificacions, principalment construccions d'aljubs o instal·lacions ramaderes, i l'ocupació temporal de 10.292 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.