Setmanari d'informació local - 138 anys

La Xarxa Aigües Públiques es presenta a la Conselleria de Medi Ambient

17985

La Xarxa Aigües Públiques de Mallorca s’ha presentat a la Conselleria de Medi Ambient per donar a conèixer aquesta agrupació de municipis i els seus objectius. Representants dels ajuntaments de Manacor, Pollença, Banyalbufar, Palma i Calvià s’han reunit amb el Conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal, la directora general de Recursos Hídrics Joana M Garau i el gerent d’ABAQUA, Antoni Garcías.

Aigües Públiques de Mallorca es va constituir el mes de març de 2017 i està formada per una vintena de municipis que tenen una gestió municipal pública de l’aigua (Manacor, Inca, Palma, Artà, Banyalbufar, Calvià, Consell, Pollença, Sa Pobla, Valldemossa, Esporles, etc.). Des de llavors s’han realitzat trobades periòdiques i la Xarxa he esdevingut un lloc de trobada per intercanviar experiències i col·laboració tècnica. S’han constituït diversos grups de treball sobre diverses qüestions:

  • Eficiència de les xarxes, comptadors i sectorització
  • Eficiència energètica i compra d’electricitat
  • Nova llei de Contractes del Sector Públic
  • Revisió del Pla Hidrològic
  • Convocatòries ajudes i subvencions
  • Problemàtica de les tovalloletes i altres residus

Ja s’ha fet la primera presentació davant la Conselleria de Medi Ambient. A la reunió els representats d’Aigües Públiques de Mallorca varen anunciar a la Conselleria de Medi Ambient que tenien previst fer arribar les aportacions conjuntes de tots els municipis al Pla Hidrològic actualment a exposició pública. També es va parlar de la seva aplicació i de l’agilització de tràmits relacionats amb l’abastiment urbà. A més, es va plantejar la possibilitat de poder presentar projectes conjunts relacionats amb els servies públics de gestió de l’aigua per al seu finançament a càrrec de l’impost turístic. Entre les problemàtiques concretes es va abordar la problemàtica de la construcció de la depuradora del Port des Canonge. Es té previst que aquest divendres l’agrupació es reuneixi amb representats de la Xarxa amb el president del Consell de Mallorca i la setmana que ve amb la FELIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.