Setmanari d'informació local - 138 anys

Comencen les investigacions a dos agents de la policia espanyola per les càrregues de l’1-O

17947

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats un subinspector i un agent de la policia espanyola per la seva actuació durant les càrregues per impedir el referèndum de l'1 d'octubre a l’escola Mediterrània (Barcelona).

El director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, Diego Pérez de los Cobos, està citat pel jurat per declarar-hi com a testimoni. El jutge també ha demanat una còpia de les comunicacions entre el centre de comandament de l’operatiu i els policies espanyols que estaven actuant en aquell moment sobre el terreny.

Les querelles presentades

El jutge Francisco Miralles ha admès a tràmit dues querelles presentades pel Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia en nom d'una mare i la seva filla i d'una altra dona que van resultar lesionades en aquest col·legi, pels delictes contra la integritat moral per part de funcionari públic, lesions i ús d'instrument perillós. Així mateix, cita les tres querellants i un altre testimoni que va gravar un vídeo i requereix a la policia espanyola que aporti al jutjat una còpia de les comunicacions entre el centre de comandament de l'operatiu de l'1 d'octubre i els comandaments dels diferents dispositius policials sobre el terreny, i específicament les comunicacions de l’escola Mediterrània.

Un dels casos denunciats, que va ser captat per les càmeres, és el d'una dona que va rebre en dues ocasions diversos cops de porra a la cara i posteriorment en un altre vídeo es veia com votava amb un ull morat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.