Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort contracta un equip per ajudar a completar la zonificació turística de Palma

17909

L'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament ha iniciat el procediment per contractar un equip, amb un pressupost de prop de 20.000 euros, per ajudar aquest departament a l'hora de redactar la zonificació que marca la Llei de Turisme. Segons han informat, també se'ls demanarà la modificació del planejament que permeti definir una nova regulació aplicable als establiments turístics i albergs juvenils.

L'objectiu és que tots dos documents, que s'han pressupostat en 19.965 euros, estiguin llests dins de dos mesos perquè estiguin en vigor al juliol.

El regidor de Model de Ciutat, José Hila, ha remarcat la importància que la regulació que es faci «no col·lisiona amb el dret a l'accés a l'habitatge». «El dret a l'accés a l'habitatge és el que ha de prevaler per sobre de tot», ha remarcat. Segons ha dit, els tècnics els van demanar ajuda per «dur endavant» aquest projecte, i tal com ha afirmat: «Això hem fet».

Pel seu costat, el director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, ha remarcat el treball fet fins ara: «Hem recopilat documentació i hem parlat amb altres ciutats amb l'objectiu de definir el model turístic, que ha ser sostenible».

La Llei de Turisme marca que l'Ajuntament ha de decidir les zones aptes per a la comercialització d'estades turístiques en habitatges residencials, una delimitació que s'incorporarà al planejament urbanístic. A més, el juliol passat la Gerència d'Urbanisme va aprovar suspendre durant un any la tramitació de llicències urbanístiques per a ús turístic i alberg juvenil a les zones amb més pressió de Palma: Centre Històric, Santa Catalina, Nou Llevant i primera corona de l'Eixample.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.