Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol podrà exposar la seva idea de model territorial al Congrés dels Diputats

17883

El PSOE proposa que els presidents autonòmics de tot l'Estat compareguin al llarg del mes de març al Congrés dels Diputats per avaluar el funcionament de l'Estat autonòmic i plantejar quins aspectes veuen necessari canviar o millorar.

Així ho ha anunciat el secretari general, Pedro Sánchez, en una reunió amb diputats, senadors i europarlamentaris del partit a la cambra baixa amb motiu de l'arrencada del període ordinari de sessions parlamentàries, que s'estendrà fins al mes de juny.

Els presidents autonòmics parlaran davant la comissió parlamentària creada a instàncies del PSOE per avaluar i estudiar una possible modernització de l'Estat autonòmic, en la qual de moment tan sols participen, a més dels socialistes, PP i Ciudadanos, amb qui s'haurà de pactar les dates de les compareixences.

El PSOE va proposar crear aquesta comissió per establir un marc oficial de debat on es pogués parlar i buscar solucions a les actuals tensions territorials, que tenen el seu màxim exponent a Catalunya, però que, sostenen els socialistes, no se circumscriuen només a aquest territori.

Així, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, podrà exposar en aquesta compareixença les seves idees sobre el model territorial actual de l'Estat espanyol i plantejar quins canvis podrien beneficiar les Illes Balears de cara al futur.

Sánchez ha remarcat la necessitat que compareguessin en aquesta comissió tots els presidents autonòmics, inclòs el de Catalunya. «Però això només serà possible si, per març, el Parlament de Catalunya aconsegueix investir un cap del Govern d'acord amb la legalitat», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.