Setmanari d'informació local - 138 anys

La mitjana de vehicles a Formentera és 200 punts superior a la mitjana de l'Estat espanyol

17855

Les carreteres de Formentera han registrat des del 2009 un creixement «significatiu» del tràfic, segons un estudi realitzat pel Consell. En concret, la carretera a Cala Saona és la zona amb més pressió de tràfic acumulada, amb un increment del 26 per cent. La mitjana de vehicles per cada 1.000 habitants a Formentera s'eleva als 675, gairebé 200 punts més que la mitjana en el marc de l'Estat espanyol, xifrada en 479 vehicles per cada 1.000 habitants.

Entre els dies 3 i 15 d'agost de l'any passat es registrà la màxima demanda a la xarxa viària de l'Illa i així, es va realitzar la campanya de treball de camp en les carreteres de Formentera per conèixer el tipus de mobilitat existent i el nombre d'usuaris.

Segons han explicat des del Consell, les dades obtengudes s'han contrastat amb les recollides el passat 2009 per estudiar l'evolució de la mobilitat. Així, en intensitat mitjana diària, només el tram PM-820-2 entre Els Pujols i Illetes ha experimentat un lleuger descens del 4 per cent, mentre que la resta han sofert augments que van del 2 al 26 per cent d'incidència del tràfic rodat, essent la variant PM-820-2 entre La Savina, Els Pujols i Sant Ferran el tram on hi ha hagut increments més moderats d'entre un 2 i un 7 per cent.

Segons l'estudi, la PM-820, de la Savina fins a la Mola, també registra creixements destacables en hores punta de fins a un 23 per cent en alguns trams, amb xifres d'ocupació que superen el seu límit de capacitat entre La Savina i el Caló. El tram de la PM-820-01 de Sant Francesc a l'encreuament amb el restaurant Es Cap registra increments del 14 i del 19 per cent i els trams que van del Caló a la Mola i a Marineland tenen un augment del 10 per cent de tràfic.

Segons el Consell, en comparació al 2016, l'any passat la població de residents va augmentar un 8 per cent i el nombre de vehicles censats, dels quals un terç són motocicletes, un 3,5 per cent. A més hi ha unes 8.000 motos de lloguer i 2.000 cotxes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.