Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de batles d'Eivissa i ajuntaments s'alien per combatre activitats turístiques il·legals

17851

El Consell de batles d'Eivissa ha acordat la signatura d'un protocol d'actuació entre la institució insular i els ajuntaments de l'Illa en matèria de cooperació de serveis d'inspecció turística. Aquest protocol suposarà «una millora sense precedents quant a la col·laboració per combatre les activitats turístiques il·legals», ha assegurat aquest dilluns el president Vicent Torres.

L'objectiu del protocol és «assegurar que les activitats turístiques es realitzen de manera ordenada d'acord amb la legislació i combatre amb major eficàcia i efectivitat les activitats il·legals, l'intrusisme i aquells problemes que provoquen un perjudici al conjunt de la ciutadania i a la mateixa indústria turística», ha explicat.

Entre altres coses, es preveu el nomenament d'interlocutors vàlids entre totes les administracions per tractar els temes relatius a la inspecció turística; crear models d'actes d'inspecció per a les Policies Locals i que els serveis d'inspecció de Turisme puguin iniciar expedients de sanció; definir quina informació addicional poden demanar els inspectors de turisme del Consell o coordinar i executar actuacions puntuals i conjuntes d'inspecció en establiments o llocs on es puguin cometre infraccions.

A més, el Protocol contempla realitzar reunions periòdiques de coordinació d'inspecció, cursos interns de formació en la matèria o la creació d'una mesa de lluita contra l'intrusisme turístic. «És un protocol, com podem veure, de gran abast que suposarà una labor de coordinació molt intensa entre el Consell i Ajuntaments. Esperem poder aprovar al més aviat possible aquest protocol de col·laboració i començar a desenvolupar les mesures que contempla perquè la pròxima temporada d'estiu ja estiguin en marxa», ha dit el president.

Estudi de càrrega i reclamació de més policia 
El Consell de batles ha acordat que la institució insular assumeixi l'elaboració d'un 'estudi de càrrega' de l'Illa per disposar de dades fiables sobre l'impacte en els serveis, infraestructures i sobre el territori que suposen residents i turistes.

A més, se signarà una declaració conjunta per demanar més efectius policials a l'estiu. «Des de fa dos anys reiterem aquestes peticions a la Delegació del Govern a través de diferents iniciatives. Tornarem a fer aquesta reclamació, en aquest cas en nom del Consell de batles d'Eivissa», ha dit Torres.

Entre altres qüestions abordades, el president ha anunciat la proposta d'elaborar convenis específics perquè el Consell pugui ajudar econòmicament al manteniment de les carreteres supramunicipals, «sobretot per a municipis amb poca població i pressupost més reduït, com és Sant Joan, però que té molts quilòmetres de carreteres locals de caràcter supramunicipal».

Així mateix, s'han ofert als municipis els nous serveis d'informació en matèria d'habitatge que impulsa el Consell, que el seu objectiu és que les oficines dels ajuntaments puguin acollir aquests serveis durant algunes hores a la setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.