Setmanari d'informació local - 138 anys

Corbera: «Estam molt descontents amb aquesta zonificació»

17793

Des del 20 de desembre, el president del GOB és Amadeu Corbera. Aquest divendres el matinal d’Ona Mediterrània, La Vila del Pingüí, ha tengut el plaer de poder-hi mantenir conversa. A continuació un tast d’aquesta:

La presidència

«Al GOB les coses no canvien mai gaire, perquè sempre funcionen molt bé. Simplement es tracta de posar optimisme. El GOB canvia molt de president perquè la tasca desgasta».

Les tasques

«En general, no hi anam cada dia. Hi ha temes de llarg recorregut i d’altres d’acció reacció. Hi ha una actualitat que ens menja i no ens deixa respirar».

Biblioteca del GOB

«Crec que és important. La biblioteca del GOB és una de les més importants que tenim a les Balears en temes d’ornitologia. Els darrers anys hem tengut una sèrie de dificultats i molta activitat i no hem pogut dedicar temps a aquest àmbit més divulgatiu, la biblioteca ha quedat un poc aturada. Necessitam actualitzar-la. El GOB és patrimoni de Mallorca i la biblioteca és un dels grans patrimonis que té el GOB per oferir als mallorquins».

GOB i Terraferida

«Tenim objectius comuns i no tenim cap problema. Com més gent hi hagi implicada en defensa del territori, millor».

GOB i Govern de les Illes Balears

«El GOB, com a ciutadans, estam afectats per les polítiques del govern balear. Com funciona? Depèn. Si miram l’àrea de la conselleria de Medi Ambient funciona millor i hi ha coses que ens agraden (com la Llei de Residus) i d’altres on som més crítics (com el tema de la conservació d’espais naturals). Per la banda de turisme la comunicació no ha estat bona i les polítiques no han estat gens positives. Amb la nova consellera ens hi hem de reunir aviat».

Zonificació lloguers turístics

«No n’estam satisfets. D’entrada ja la consideràvem fluixa i que no solucionava, sinó que augmentava, els problemes que el lloguer turístic suposa. Però, a més, des que ha sortit publicada la norma provisional, la consellera ja ha dit que vol rebaixar la protecció que ella mateixa ha posat. Mira si creu poc amb la protecció que ja està anunciat rebaixes, d’una norma que ja està rebaixada. Personalment, em pareix un poc ridícul dividir Mallorca en tantes zones. Estam molt descontents amb la zonificació i esperam per modificar-la».

Els governs del canvi

«Cada vegada que hi ha hagut un canvi de govern que ha governat l’esquerra a les Illes ho hem valorat positivament. D’entrada sempre tens unes esperances posades i a la llarga, per desgràcia, s’acaba confirmant que això no és així. Els grans canvis han vengut dels moviments socials. Així com està configurat l’Estat espanyol, pocs canvis més seran possibles».

Procés català

«Ho veig amb esperança. La via institucional frena un impuls social molt evident, i molt majoritari, a favor de l’autodeterminació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.