Setmanari d'informació local - 138 anys

Posposen l'aprovació inicial del Tram I del segon cinturó

17759

L'aprovació inicial del projecte del Tram I del segon cinturó (Dt.-30) s'ha posposat fins a la propera Comissió Informativa prevista per l'1 de març. Així ho ha anunciat el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca en un comunicat en el qual explica que la decisió s'ha pres per tenir temps d'analitzar, durant el mes de febrer, les propostes presentades per l'Ajuntament de Palma. D'aquesta manera, la previsió és que el projecte es porti a aprovació inicial a la propera Comissió Informativa, fixada per l'1 de març.

Es tracta del tram comprès entre l'autopista de l'aeroport (Dt.-19) i la carretera de Manacor (Dt.-15).

Propostes de l'Ajuntament

Aquest dimecres passat es van reunir tècnics del Departament de Territori i Infraestructures amb representants d'Urbanisme, Mobilitat i de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma.

Durant la trobada, es va proposar que en el projecte del Tram I es pugui habilitar un espai per a la construcció del futur tramvia de la Platja de Palma com també es va sol·licitar replantejar el traçat del carril bici que acompanyarà la via connectora.

«Amb els aspectes que va presentar ahir l'Ajuntament, hem retirat el projecte a l'espera que els tècnics puguin pronunciar-se durant aquest mes», ha explicat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido. També ha recalcat que «es tracta d'un dels enllaços més importants de l?illa perquè uneix l'autopista de l'aeroport amb la via connectora».

La proposta d'enllaç en el projecte del Tram I segrega el trànsits amb dues sortides diferents: d'una banda, la que aniria cap al Coll d'en Rabassa i, per un altra, dirigiria cap al centre comercial, a Mercapalma i a la via connectora.

D'aquesta manera, des del Consell assenyalen que «s'evitarà que els veïns del Coll d'en Rabassa es vegin afectats per possibles retencions» pels vehicles que es dirigeixen al centre comercial.

Actualment es talla la sortida del Coll en dies puntuals, quan l'acumulació de cotxes provoca retencions en direcció a l'aeroport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.