Setmanari d'informació local - 138 anys

El projecte menorquí ‘Cicatrius’ guanya el premi Europa Donna

17687

El projecte ‘Cicatrius. La meva vida en 1.096 dies’, de Josefina Díaz Rubio i el fotògraf Fançois Perri, ha guanyat el premi al millor projecte europeu en la categoria d’arts i humanitats (European Breast Cancer Arts and Humanities Award), que de manera bianual atorga l’organització Europa Donna - The European Breast Cancer Coalition, per tal de reconèixer les aportacions més destacades en la lluita contra el càncer de mama des d’una perspectiva artística i humanística.

El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Maó, que s’ha fet càrrec de l’edició del catàleg de l’exposició.

L’entrega del premi tendrà lloc el pròxim 21 de març, durant la sessió inaugural de l’European Breast Cancer Conference, que enguany se celebrarà a Barcelona. ‘Cicatrius’, tres anys de lluita contra el càncer de mama és un projecte que mostra, a través d’un llibre i una exposició, la vida de Josefina Díaz durant tres anys de lluita contra el càncer de mama, des del diagnòstic fins a la superació de la malaltia. El llibre compta amb fotografies de François Perri, que s’acompanyen de textos de la mateixa Josefina, que expressen els seus sentiments i el seu estat d’ànim al llarg de tot el procés. La protagonista del projecte ha explicat que «per a en François i per a jo ha estat una sorpresa  guanyar aquest premi i quedar per davant de moltes obres pertanyents a diferents països d’Europa», i ha afegit que «ni en els nostres millors somnis hauríem imaginat que això pogués passar».

Díaz també ha donat les gràcies a l’organització per haver triat ‘Cicatrius’ com a obra guanyadora, i ha assegurat que «estam molt contents de veure que aquest projecte tan íntim i de tal duresa, obté aquest reconeixement». A més, també ha tengut paraules d’agraïment pel «suport incondicional de l’Ajuntament de Maó», i ha recalcat que «sense la seva ajuda i entusiasme, ‘Cicatrius’ no hauria vist la llum, i és per això que una part d’aquest premi és seva».

Finalment, Díaz s’ha mostrat confiada en el fet que aquest reconeixement ajudi a fer que l’exposició pugui viatjar i ser visitada per més persones, ja que, segons ha dit, «pensam que pot ajudar a apropar i entendre la malaltia a altres dones en la mateixa situació i a les seves famílies».

Des de l’Ajuntament de Maó, el regidor Biel Pons ha explicat que «quan na Josefina i en François ens van presentar el projecte, nosaltres vam veure que era un projecte molt potent des del punt de vista  artístic i estètic, i també des del punt de vista social i de lluita contra el càncer, i per visibilitzar tot el que significa aquesta lluita». Pons també ha afirmat que «vam veure molt clar que no podia quedar només en una exposició, sinó que s’havia d’acompanyar amb un llibre potent, que reforcés aquesta idea i li donés recorregut i força  al projecte, i per això ens vam decidir a fer-nos càrrec de l’edició del catàleg, i ara aquest premi ens  dóna la raó i compensa l’esforç de na Josefina i en François».

‘Cicatrius’ viatja a Ferreries

‘Cicatrius’ es va exhibir el passat mes d’octubre a la Sala de Cultura Sa Nostra de Maó, i ara es podrà veure al Centre Sociocultural de Ferreries, gràcies a la col·laboració de l'ajuntament d’aquesta localitat.

L’exposició es podrà visitar els divendres, dissabtes i diumenges, del 2 al 18 de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.