Setmanari d'informació local - 138 anys

El TC manté les mesures cautelars contra la investidura de Puigdemont

17665

El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha refusat les al·legacions que havien presentat Carles Puigdemont i JxCat a l’acord que el TC va prendre dissabte, segons les quals condicionava la sessió d’investidura de Puigdemont per aquest dimarts.

La reunió del TC s'ha iniciat amb prou feines unes hores després que el president del Parlament, Roger Torrent, anunciés la suspensió de la sessió d'investidura tot esperant conèixer els propers passos del tribunal de garanties. Els onze magistrats presents aquest dimarts en el ple han adoptat aquesta decisió de forma unànime.

El ple del TC es va convocar d'urgència (la nit del dilluns 29) i es va donar termini a l'Advocacia de l'Estat i al Parlament de Catalunya fins a les 11:00 h d'aquest dimarts perquè formulessin les seves al·legacions sobre aquest últim moviment dels diputats de JxCat, que ha estat interpretat en el si d'aquest òrgan com un intent de «recurs encobert» enfront de les mesures cautelars dictades dissabte passat.

Puigdemont al·lega davant el fet que el TC no es decidís el dissabte sobre l'admissió o la no admissió a tràmit del recurs presentat pel Govern espanyol, limitant-se a acordar mesures cautelars que JxCat considera nul·les de ple dret. Diu també que es vulneren els seus drets fonamentals perquè les citades mesures no havien estat sol·licitades per cap de les parts en el procediment.

El Tribunal Constitucional va donar a conèixer aquest dilluns els fonaments jurídics de l'acte avançat el dissabte, en els quals admet que va actuar sense que existís cap precedent però amb «urgència excepcional» quan va acordar prohibir la investidura en absència de Carles Puigdemont.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.