Setmanari Sóller

134
anys

Educació adjudica més de 100 beques Erasmus+ de formació professional

30-01-2018

La Conselleria d’Educació i Universitat ha adjudicat un total de 118 beques de mobilitat Erasmus+ als 37 centres educatius públics i concertats de les Illes Balears que participen en el projecte EuroFP Balears III. Aquests projectes de mobilitat transnacional estan destinats a la formació d’alumnes i professors de formació professional. 
 
90 d’aquestes 118 beques són per a alumnes de cicles formatius de grau mitjà perquè puguin realitzar 5 setmanes de pràctiques a empreses estrangeres com a part del mòdul Formació en centres de treball (FCT). En canvi, les 28 restants van adreçades a professors perquè facin una visita d’estudi de 3 dies de durada amb la finalitat de veure de primera mà com s’organitza i funciona l’FP a un país estranger. A banda d’això, Educació encara té pendent d’adjudicar 25 ajuts perquè els tutors de pràctiques dels alumnes els puguin acompanyar al llarg de la primera setmana i fer-ne el seguiment de les pràctiques.
 
Beques de mobilitat Erasmus+ 
Totes aquestes beques de mobilitat es financen exclusivament amb fons del programa Erasmus+ de la Unió Europea. En aquest sentit, cal remarcar que el projecte EuroFP Balears III, coordinat per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, és una continuació dels projectes EuroFP Balears I (curs 2015-2016) i EuroFP Balears II (curs 2016-2017). El projecte EuroFP Balears III, presentat a la convocatòria Erasmus + de 2017 en consorci amb 37 centres públics i concertats de les Illes Balears que imparteixen cicles formatius de grau mitjà, va esser seleccionat i finançat amb 228.982 euros de fons europeus que han permès poder oferir totes aquestes beques de mobilitat.
 
La demanda de beques de mobilitat transnacional per part de l’alumnat i dels centres educatius que participen en els projectes coordinats per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ha augmentat un 30 % més durant aquest curs respecte als dos cursos anteriors, fet que demostra el bon funcionament de tots aquests projectes Erasmus+.
 
Els 37 centres participants en el projecte EuroFP Balears III són els següents:
 

  • Mallorca: CC Aula Balear (Palma), CC CIDE (Palma), CC Es Liceu (Pont d’Inca), CC Sant Josep Obrer I (Palma), CEPA Francesc de Borja Moll (Inca), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Son Llebre (Marratxí), IES Alcúdia, IES Bendinat (Calvià), IES Berenguer d’Anoia (Inca), IES Calvià, IES Felanitx, IES Guillem Sagrera (Palma), IES Josep Maria Llompart (Palma), IES Josep Sureda i Blanes (Palma), IES Marratxí, IES Mossèn Alcover (Manacor), IES Porto Cristo (Manacor), IES Puig de sa Font (Son Servera), IES Ramon Llull (Palma), IES Santa Margalida, IES Ses Estacions (Palma), IES Sineu, IES Son Pacs (Palma).
  • Menorca: Escola d’Art de Menorca (Maó), IES Biel Martí (Ferreries), IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).    
  • Eivissa: CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany), IES Sa Blanca Dona (Eivissa), IES Sa Colomina (Eivissa), IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany), IES Xarc (Santa Eulària del Riu).
  • Formentera: IES Marc Ferrer (Sant Francesc de Formentera).

 
Convocatòria 2018
Pel que fa al 2018, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat presentarà un nou projecte de mobilitat, EuroFP Balears IV, en què hi participaran 40 centres de les Illes Balears, 3 més que el curs passat. En el cas que aquest projecte sigui finançat, això permetrà oferir als centres participants diferents beques de mobilitat: per a alumnes de cicles formatius de grau mitjà d’una durada de 5 setmanes, per a professors d’una durada de 5 dies per fer visites d’estudi i per als tutors de pràctiques perquè puguin preparar i supervisar les pràctiques del seu alumnat a l’estranger.
 
A més, com a novetat, aquest projecte sol·licitarà finançament per oferir per primera vegada i com a prova pilot beques de mobilitat per a alumnes d’FP bàsica perquè puguin fer 2 setmanes de pràctiques a l’estranger, per a professors d’FP perquè puguin fer 2 setmanes de pràctiques en empreses estrangeres, per a alumnes de cicles formatis de grau mitjà perquè dins el marc d’Erasmus-PRO puguin realitzar al llarg de 3 mesos tot el mòdul Formació en centres de treball (FCT) a l’estranger, i per a formadors d’empreses estrangeres perquè puguin impartir classes magistrals a centres educatius de les Illes Balears.
 
Projectes de mobilitat Erasmus+ per a formació professional en consorci amb els centres educatius
Per tal de promocionar i fomentar aquests programes europeus entre els centres educatius de les Illes Balears, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat s’encarrega de la presentació i gestió dels projectes en consorci amb els centres, fet que permet als centres participants poder oferir beques Erasmus+ als seus estudiants i professors sense necessitat de presentar i gestionar el seu propi projecte de mobilitat.
 
Els projectes EuroFP Balears estan dissenyats per ajudar els centres de formació professional més petits o sense experiència en la gestió de projectes de mobilitat transnacional, tot i que s’hi pot adherir qualsevol dels centres educatius públics i concertats que ho sol·liciti.
 
A més, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat estableix relacions amb centres de formació professional i autoritats educatives europees perquè els centres participants puguin enviar els seus estudiants o professors a les empreses amb les quals aquests centres de formació professional i autoritats educatives europees treballen per als seus propis estudiants.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris