Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB planteja un nou impost a la banca per reformar el sistema de pensions

17637

La Comissió Executiva del PSIB ha aprovat aquest dilluns plantejar una reforma del sistema de pensions per garantir les prestacions del futur, mitjançant un nou impost a la banca. Ho ha fet davant un PP «que és el major enemic dels pensionistes», segons ha dit el portaveu, Iago Negueruela. En el marc d'una campanya per impulsar 10 grans acords de país començada fa gairebé dos mesos pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, els socialistes han proposat la reforma del sistema de pensions «després de l'actualització ridícula del 0,25% per aquest any».

Negueruela ha recordat que el PP «ha provocat una pèrdua progressiva del poder adquisitiu dels pensionistes, ha esgotat el Fons de Reserva que estava en 66.000 milions d'euros i ara provoca dèficit en el sistema públic demanant un crèdit de 15.000 milions per poder pagar». En concret, la proposta aprovada per la Comissió Executiva del PSIB planteja establir un nou impost a la banca i a les transaccions financeres que permetrien generar 1.000 milions d'euros de recursos, racionalitzar la despesa de la Seguretat Social o actualitzar les pensions d'acord a la pujada de l'IPC i no de forma mínima.

«Són una sèrie de mesures socials factibles en una època de creixement econòmic i que han d'anar acompanyades de majors salaris, afavorint un mercat laboral de major qualitat i amb més cotitzacions per mantenir el sistema actual de pensions», ha assenyalat. Unes solucions contràries al que fa el PP, que segons va lamentar Negueruela «està nerviós i no parla dels problemes que té la ciutadania, com les pensions de Balears que són les més baixes de l'Estat o la corrupció que els afecta i per la qual encara no han demanat perdó o sobre el model turístic contradictori que tenen».

Del que sí parlen, ha recordat el portaveu socialista, és «recuperar la política lingüística de Bauzá». Per això, ha demanat a «Company i a Maíllo que no estiguin tan preocupats a atacar a la presidenta Armengol i se centrin més a aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, en fer una proposta de nou sistema de finançament, o a reclamar 67,3 milions d'euros retallats per Montoro en la nostra comunitat autònoma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.