Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura presenta el primer centre museístic i públic de Formentera

17635

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, juntament amb els responsables del Consell de Formentera, ha acordat que la Senieta sigui la seu central del futur Museu de l'illaAixí s'ha decidit en la reunió del Patronat de la Fundació Museu i Centre Cultural de Formentera. Segons ha informat el Consell, en la reunió s'ha aprovat una xarxa museística a l'illa amb tres espais diferenciats.

Així, a la Senieta s'exposarà la col·lecció permanent i els serveis públics generals. La casa de Can Ramon serà un espai públic dedicat a l'exhibició de la col·lecció etnogràfica del Museu. A més, el solar situat al costat del Fossar Vell serà un espai dedicat a arxiu i biblioteca especialitzada, sala de conferències i exposicions o laboratori de recerca.

L'objectiu, han explicat, és crear un circuit museístic per oferir un «servei de qualitat a la població local i al turisme»Així mateix, han recordat que al desembre es feia efectiva la compra de la Senieta per part del Consell, que va abonar 2,5 milions d'euros, un dels quals ha estat finançat amb l'Impost de Turisme Sostenible i 500.000 euros han estat sufragats per part de la Conselleria de Cultura del Govern.

La consellera ha recordat que hi ha mig milió d'euros reservats per iniciar el projecte d'adequació de la Senieta com a seu del futur Museu. Segons han informat, és l'únic immoble de Formentera declarat com ben catalogat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.