Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parc Verd tendrà un espai destinat a la reutilització i un a l'educació ambiental

17625

El Parc Verd de Son Castelló ha multiplicat per quatre la seva superfície (passa dels 895 metres quadrats (m2) de superfície anteriors a 3.139 m2) i els serveis que ofereix (entre ells, un espai per a l'educació ambiental), segons han informat des d’Emaya i l'Ajuntament de Palma.

El batle, Antoni Noguera i la presidenta d’Emaya, Neus Truyol, han visitat aquest dilluns el parc ampliat amb el qual «es compleix l’assignatura pendent» que tenien amb la ciutadania d’habilitar un espai «per dipositar tot tipus de residus amb totes les garanties». Segons informen des de l'Ajuntament, el parc no ha canviat d'ubicació, al carrer del Gremi de Sucrers i Candelers, i les obres de remodelació (que començaren al maig) s'han realitzat mantenint oberta a tot moment la instal·lació en el seu horari habitual.

La remodelació i ampliació del parc verd permet que ara la ciutadania pugui dipositar una major diversitat de residus, amb totes les garanties ambientals i de seguretat. D'aquesta manera, els usuaris poden deixar els residus aportats en algunes de les 16 caixes habilitades: voluminós, enderrocs, paper i cartó, poda i electrodomèstics entre altres, a les quals es pot accedir fàcilment des del seu vehicle.

Des de Cort, recorden que abans només hi havia espai per 6 caixes i una compactadora de paper i cartó. Quant als residus perillosos, s'explica ara amb un espai tancat per dipositar-los. Allà es poden deixar materials com a piles i bateries, termòmetres, tubs fluorescents o pots de pintura i dissolvent. També hi ha dipòsits per a la recollida de càpsules de cafè, oli, porexpan, radiografies, etcètera. A més, el parc verd es poden deixar altres fraccions habituals com a envasos, cartó, roba i vidre.

Preparació per a la reutilització 

Així mateix, s'explica ara amb una edificació de nova construcció on els pròxims mesos habilitarà un espai de preparació per a la reutilització, per a tot tipus d'objectes que puguin tenir una segona vida. Aquí els usuaris podran deixar els mobles, electrodomèstics, joguines o altres utensilis que es trobi en bon estat.

El sistema de dipòsit i d'intercanvi es detallarà pròximament amb el seu corresponent reglament d'ús. Aquesta iniciativa vol fomentar la reutilització, l'intercanvi i la prevenció de residus. Un altre punt innovador suposa la creació, en aquesta mateixa edificació, d'un espai per a l'educació ambiental. Segons han informat, és en lloc de formació per a escolars, altres col·lectius i la ciutadania en general, amb l'objectiu de conscienciar per fer una correcta gestió i separació dels residus. D'altra banda, també s'ha habilitat una zona annexa, per a emmagatzematge, d'ús exclusiu d’Emaya.

Més de 67.000 usuaris el 2017

El Parc Verd de Son Castelló ha tengut 67.200 usuraris al llarg de 2017 i s'han dipositat més de 9.600 tones de residus. Al llarg de 2017 l'ús del parc ha estat especialment intens, arribant als 67.200 usuaris en total. Al gener foren 3.910 les persones que dipositaren residus en aquesta instal·lació.

Es superaren els 5.000 per primera vegada al maig (5.518) i el mes amb major afluència va ser octubre amb 6.916 persones. La mitjana de l'any és de 185 usuaris diaris, encara que els darrers tres mesos aquesta xifra ha aconseguit les 225 persones cada dia.

El creixement d'usuaris s'ha vist reflectit, també, en les tones recollides. Així, el gener de 2017 es recolliren 429 tones mentre que al juny van pujar a 752 aconseguint les 1.171 tones al novembre, el màxim de tota la sèrie històrica. Durant l'any 2017 es van recollir més del triple de residus que 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.