Setmanari d'informació local - 138 anys

Èxit de la segona edició de la Vetlada Occitana d'Òc Mallorca

17615

Dissabte, 27 de febrer, tengué lloc a Palma la segona edició de la Vetlada Occitana d'Òc Mallorca. La jornada es dividí en dues parts.

El dematí a les 11 h es feren tres xerrades al Centre Flassaders de Palma: Dídac Martorell i Pere Garau varen presentar el Grup d'Estudis Occitans i n'exposaren el primer treball, que sortirà a la publicació del IV Congrés Galeusca - Història: "La visita dels felibres a Mallorca (1968)". Tot seguit Joan-Ferran Llorens exposà "L'occità a l'ensenyament a les Illes Balears". Finalment, el professor de la UIB Jaume Corbera parlà sobre "El contínuum lingüístic catalano-occità".

A les 13 hores començà la Dictada Occitana, un acte simultani a més de 40 poblacions d'Occitània, i enguany novament a tres capitals dels Països Catalans: Barcelona (a càrrec del CAÒC), València (a càrrec d'Òc-Valéncia) i Palma. El primer premiat fou Joan Gené, el segon Jaume Corbera i el tercer Pere Garau.

L'horabaixa començà pròpiament la Vetlada en una caseta de foravila a Son Pelat (prop de s'Hostalot). A les 16 h es va fer un taller de pa artesanal amb Pans Lluc i mentres tovà Pere Garau va fer un taller de bramatopins (ximbombes gascones). Tot seguit Dídac Martorell ensenyà a ballar Lo Brisa-Pè (ball après dels amics de La Talvera). Per mor del mal temps el fogueró el varen substituir per la xemeneia de la casa i hi varen torrar xulla, botifarró, llom i llangonissa, amb el pa acabat de fer al forn de llenya.

La Vetlada acabà amb la lectura i votació popular de les gloses en occità de Jofre Palau i Joan-Ferran Llorens. Llorens en resultà guanyador.

Mas la glosa vos farai
 
Oblidaretz pas jamai
que ieu soi un bon rimaire.
D'occitan, ne sai pas gaire,
mas la glosa vos farai.
 
Sai pas cossí començar
per far una causa bèla
sque siá digna d'estèla
de nòstre ric occitan.
 
Pensarai una cançon,
en un papièr l'escriurai
e los mots que ieu pas sai
cercarai amb atencion.
 
Joan-Ferran Llorens López
 
 
 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.