Setmanari d'informació local - 138 anys

La innovació educativa, a debat

Palma ha acollit la II Jornada de Qualitat per a la Innovació que té per finalitat orientar als centres cap a un nou model de gestió educativa

17571
Imatge de la jornada. | CAIB

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante ha inaugurat divendres la II Jornada de Qualitat per a la Innovació. Una formació de la que han participat més de 160 docents (60 directors) de 90 centres educatius amb programes de qualitat de les Illes Balears i que «vol orientar als centres cap a un nou model de gestió per a la transformació».

La jornada de formació dirigida principalment als equips directius i coordinadors de qualitat dels centres que formen part del Programa de Gestió i de Qualitat, així com als membres dels equips directius dels centres que participen del Programa de Gestió de Qualitat, ha comptat amb importants ponències de tres referents educatius en qualitat educativa i innovació pedagògica.

La primera ponència a càrrec de Coral Regí, directora de l'Escola Virolai, biòloga de formació i educadora per vocació i membre del comitè científic del projecte Educació Demà ha destacat l'experiència com a directora d'un centre amb 400 punts EFQM (model de Qualitat i Excel·lència), que a la vegada és un referent en innovació educativa. L'Escola Virolai compta amb un projecte d'escola amb una filosofia de l'educació al més universal possible perquè estigui obert a les diferents concepcions de la vida. Amb tot això, Virolai ha estat i és una escola viva, que evoluciona també constantment en els mitjans i en la manera de transmetre aquests valors i aquests objectius, per tal d'adaptar-se a la realitat de cada moment.

Amadip Esment

La segona de les ponències a càrrec de Fernando Rey, gerent d'Amadip Esment, ha presentat l'evolució d'una organització gestionada des de sempre amb models de qualitat i que ara usa un model propi d'innovació contínua. Amadip Esment com la unió d'una història i una manera de fer. Amadip com la història d'uns pares que s'uneixen per donar més força a un objectiu comú: que els seus fills amb discapacitat intel·lectual estiguin bé i siguin feliços. L'associació es constitueix en 1962, fa més de 50 anys. Amadip és l'atenció, el suport per cobrir les necessitats. Esment és l'ocupació i el com volem fer les coses.


I la tercera i última ponència a càrrec d'Antoni Quintana, inspector d'educació, que ha estat Professor d'història de secundària, Cap d'estudis i Director de l'IES Son Pacs i president d'Adesma i FADESIB entre els anys 2011 i 2013. I que actualment, entre altres responsabilitats, forma part de l'equip del Departament d'Inspecció Educativa que confecciona una eina d'autoavaluació dels centres educatius que serveixi de guia per a la seva millora contínua.

La jornada ha finalitzat amb un Workshop d'Aprenentatge entre iguals i amb les conclusions sorgides del debat entre ponents i participants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.