Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Joan Ferre, impulsor de les festes tradicionals de s'Arenal

17451
Joan Ferre (a la dreta), després del pregó de les Festes de s'Arenal al 2014 | Emilio Puga

Ha mort a l'edat de 59 anys Joan Ferre i Pomar, activista cultural, difusor i impulsor de les festes tradicionals, populars i religioses del municipi.

L'any 2014 fou l'encarregat de fer el pregó de les Festes de Sant Cristòfol de s'Arenal, un pregó que completà amb les fotografies de Jaume Llinàs. El centrà precisament a les Festes de s'Arenal perquè «el tema no podia ser d'altre que les festes del meu poble, s'Arenal (...)». De fet, dedicà la seva vida a la «festa que ell entenia com «aquell esdeveniment de caràcter religiós, lúdic, social, tradicional, etc. que té lloc als espais lliures i públics del poble», diu en el pregó.

Fou impulsor de les festes de Sant Cristòfol o les de la Mare de Déu d'Agost de s'Arenal. Com a integrant dels Amics del Rei d'Orient participà també en moltes festes de caràcter popular i religiós com ara el carnaval i les festes de Pasqua quan, juntament amb les confraries, preparava el Davallament i la processó del Divendres Sant o l'Encontre, entre altres.

L'acompanyament al tanatori és aquest dimecres de 16.00 a 19.00 hores a Llucmajor i el funeral aquest dijous a les 19.30 hores a S’Arenal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.