Setmanari d'informació local - 138 anys

Nou centres de les Balears reben els premis ‘Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible’

17389

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han lliurat aquest dilluns els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible, que entrega per primer cop el Govern de les Illes Balears per premiar els projectes dels centres de la nostra comunitat autònoma.
S’han premiat, per una banda, els projectes globals que valoren la trajectòria de millora continuada en millores ambientals del centre i la implicació en la millora de l’entorn; per altra banda, també hi ha hagut una categoria específica que s’ha centrat en una actuació destacada o de referència en l’àmbit dels residus i que, per tant, ha aplicat mesures de reducció, de reutilització i de recollida selectiva al centre.

L’entrega de premis s’ha fet a l’Aula del Mar a Palma, i hi han assistit alumnes i docents dels set centres premiats a Mallorca, els quals després han pogut fer una visita guiada per l’Aula del Mar.

Pel que fa a la categoria global, el primer premi, dotat amb 3.000 euros a compartir, ha recaigut en els centres IES Felanitx, IES Manacor i IES Puig de sa Font de Son Servera. El segon premi, que valora dues trajectòries de referència, dotat amb 2.000 euros també a compartir, ha estat per als centres CC Sant Josep Obrer de Palma i IES Algarb de Sant Josep de sa Talaia, i el tercer premi, dotat amb 1.000 euros a compartir, per als centres CEIP Son Juny de Sant Joan i EI ses Païsses de Sant Antoni de Portmany. En la categoria específica, el primer premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a l’IES Felanitx; el segon, dotat amb 2.000 euros, per a l’IES Santa Maria d’Eivissa, i el tercer premi, dotat amb 1.000 euros, per a l’IES Josep Sureda i Blanes.

Segons el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, «aquests premis s’emmarquen dins la potenciació de l’educació ambiental en tots els àmbits i especialment en els centres educatius». A l’acte d’entrega dels premis, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha explicat que «el nivell de les candidatures presentades ha estat alt i, com passa en aquests casos, candidatures de nivell destacat no han pogut ser premiades», i ha encoratjat els assistents a «seguir treballant en aquestes matèries tan importants per a nosaltres, ara que estam a punt de llançar una llei molt valenta i pionera», fent referència a l’Avantprojecte de llei de residus i sòls contaminants de les Illes Balears, que és a exposició pública des del passat dijous.

El conseller i el director general viatjaran aquest dimarts 23 de gener a Eivissa per entregar els guardons als centres premiats d’aquella illa. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.