Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem trasllada la seva preocupació per la «desprotecció» del sòl rústic en la zonificació

17377

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha manifestat aquest dilluns la «preocupació» del partit per la «desprotecció» d'algunes àrees en la zonificació del lloguer turístic presentada pel Consell. En una roda de premsa en el Parlament, Jarabo ha valorat que el Consell hagi presentat la zonificació dins del termini i ha recordat que es tracta d'una zonificació «provisional».

Amb tot, ha admès preocupació per la «desprotecció de certes zones, per exemple les rústiques», i ha esperat que quan s'aprovi de forma definitiva el pla i després el Pla d'intervenció d'àmbits turístics (PIAT) s'acabi de definir atenent al sostre de places i el dret d'accés a l'habitatge. «L'accés a l'habitatge és el que més ens preocupa de les conseqüències del lloguer vacacional», ha declarat el portaveu.

Declaracions del ministre espanyol, Álvaro Nadal 
D'altra banda, el portaveu de Podem s'ha referit a unes declaracions del ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, durant la Fira Internacional de Turisme (Fitur), sobre la saturació turística a les Balears.

«Ens alegra que el ministre Nadal, qui va elevar el concepte de turismofòbia a preocupació nacional, ara reconegui a Fitur la saturació turística que patim», ha dit Jarabo, que ha trobat a faltar iniciatives estatals per reduir la saturació. «No entenem la posició del govern quan s'estan abaratint els nostres costos salarials i fent de la precarietat la clau del nostre sector turístic», ha denunciat.

Per al portaveu de Podem, el ministeri espanyol «hauria d'activar mesures per reduir la congestió i parlar més del que està passat a escala laboral en el sector turístic, que és el que no s'ha fet en la fira de Fitur». «La precarització del dret al treball que se suma a la precarització del dret a l'habitatge fa insostenible el creixement del turisme i demanaríem una reflexió global que el govern central també hauria de participar», ha considerat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.