Setmanari d'informació local - 138 anys

65 comerços formen provisionalment el catàleg d'establiments emblemàtics de Palma

17373

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns l'esborrany del catàleg d'establiments emblemàtics de Palma en el qual s'inclouen de manera provisional un total de 65 comerços que destaquen per les seves característiques.

Així ho ha anunciat el batle de Palma, Antoni Noguera, qui ha manifestat que a partir d'ara s'obrirà una fase d'al·legacions per si es pot ampliar la llista del teixit comercial que dóna identitat a la capital.

La Comissió Tècnica d'Establiments Emblemàtics ha classificats els negocis en quatre categories en funció de si complien una, dues o les tres condicions establertes per ser considerat emblemàtic.

Concretament, s'han tengut en compte l'antiguitat del negoci (si porta més de 75 anys o data d'abans de 1940), si l'activitat que realitza és rellevant de la cultura de les Balears, o si l'edifici compta amb elements patrimonials protegits.

Dels 65 establiments, la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha explicat que tan sols la Ferretería La Central complia amb tots els requisits.

En la llista trobam La Industrial, Ca Donya Angela, Cafès Llofriu, Can Sion, La Pajarita, Can Joan de s'Aigo, Gordiola, Forn Fondo, Joyas Forteza, Herboristeria Bergas, Estanc Homar, Sombrerería Casa Julià, Forn de la Concepció, Sa Botiga, Forn Can Canet, Paragüas, Bar Modern, Forn Sto. Cristo, Rellotgeria Catalana, Bodega Bellver, Casa Vila, Calzados Beltrán, Cafè Can Martí, Calzados Estarellas i Forn La Mallorquina.

També s'han inclòs Mimbreria Vidal, Joyería Miró, Calzados La Elegancia, Palacio del Calzado, Bar Bosch, Forn Sant Antoni, La Veneciana, Alpargateria La Concepció, Forn de Sant Elies, Colmado la Montaña, Bar Flexas, Bar Central, Casa Julià, Eléctrica Ramblas, Joyería Pinya Grau i Curtidos Bonet.

El catàleg es completa amb Especias Crespí, Papereria Imprenta Alemany, Celler Sa Prensa, Bordados Valldemossa, Calicó, Carnisseria Cas Caparrot, Colmado Colom, Forn de La Pau, Forn den Fiol, Forn de La Gloria, Joyeria Alfredo, Pajarería Arnaiz, Papelería Minerva, Alejandro Forteza, Plovins, Bar Plata, Forn des Racó, Colchonería Verd, Cerería La Real, Imprenta Nueva Balear, Medias Casa Fubor, Fajas Reina ib Perruqueria Vich.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.