Setmanari d'informació local - 138 anys

EU: «L'única zonificació que entendríem és la del no augment de places turístiques»

17367

Des d'Esquerra Unida (EU) de Mallorca han comunicat aquest dilluns que estan d'acord en posar un sostre habitacional per al turisme. No obstant això, la zonificació presentada pel Consell de Mallorca «no aborda múltiples problemes de manera directa i contundent, tal com entenem que s'hauria de fer».

Per a EU, l'actual proposta «augmenta el problema que suposa la manca de lloguer residencial i el desorbitat augment de preu, fent que moltes famílies treballadores no puguin accedir a un lloguer digne. Finalment, lluny de limitar als grans posseïdors, les mesures determinades afavoreixen l'interès econòmic de diferents sectors de pressió enfront de la necessitat i interès social i general, ja que el benestar i condicions de vida dels que hagin de compartir zona amb aquest turisme es veuran minvats».

Per altra banda, també han explicat que aquesta proposta «contribueix a la massificació turística, en afegir més places destinades a aquest ús, amb més vehicles, amb més càrrega de residus. Discrimina entre l'oferta turística "regular" i una modalitat de "turisme pirata", ja que no s'aplica la mateixa normativa a uns establiments que a altres i, inclús, es discrimina al turista mateix, gravant amb una taxa turística a qui fa ús dels establiments "regulars" i eximint a qui opten per l'oferta "extra". Promou l'economia submergida, en possibilitar la creació de múltiples llocs de treball en "B", la picaresca de propietaris en declarar "primer habitatge" immobles destinats a l'únic objectiu d'aconseguir ingressos extres i el frau fiscal perquè no controla efectivament els ingressos obtinguts per aquesta activitat».

Per tot això, el partit indica que l'única zonificació que entendrien és la del «no augment de places turístiques, no afavorir la precarietat de l'habitatge, no promoure l'economia clandestina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.