Setmanari d'informació local - 138 anys

Els premiats dels Ciutat de Palma

17353
Entrega del premi d'Arts Escèniques. | Ajuntament de Palma

Aquest dissabte a vespre s'ha a fet entrega dels Premis Ciutat de Palma 2018. Els guanyadors han estat els següents:

? Premi Llorenç Villalonga de novel·la. Francesc Puigpelat Valls (Balaguer, 1959) per "L'amant de Rebis". La dotació és de 26.000 euros. El jurat ha considerat que es tracta d'una obra àgil i ben escrita, amb estil, ben resolta i amb presència de la ironia. També ha valorat la solidesa en la construcció i el seu caràcter innovador.

? Premi Joan Alcover de Poesia. Carles M. Sanuy Bescós (Balaguer, 1959) per "L'ordre de les coses". Està dotat amb 12.000 euros. El jurat ha valorat la qualitat formal, caracteritzada pel vigor mètric i rítmic, la seva força lírica i la capacitat de construir un llibre de sentit unitari.

? Premi Guillem Sagrera d'Arquitectura. Duch Pizà Flores Prats (Francisco Pizà Alabern - José Duch Navarro, Eva Prats Güerre - Ricardo Flores) per la "Rehabilitació Integral del Casal Balaguer". La dotació és de 12.000 euros. Segons el jurat, amb el premi Ciutat de Palma a l'obra de rehabilitació del Casal Balaguer, un edifici de gran importància patrimonial i referent de la ciutat, en el que la intervenció ha permès recuperar els valors de l'edifici original, eliminant afegits de forma adequada i que, en els punts en què era necessari, l'equip ha sabut actuar de forma valenta i sense cap renúncia als valors de l'arquitectura contemporània. El jurat considera que en aquesta obra s'aconsegueix un equilibri molt proporcionat entre el que és nou i el que és vell, reconeixent i potenciant aquella vibració màgica dels casals antics de Ciutat, resultat sovint de la complexitat d'intervencions acumulades durant segles, però també de les vivències de generacions impregnades als seus murs. En definitiva es considera una molt notable resposta al sempre difícil repte d'intervenir en edificacions existents de valor patrimonial i històric.

? Premi Antoni Gelabert d'Arts Visuals. Bel Fullana Son Carrió, 1985), per "Marquinha". La dotació és de 12.000 euros. El jurat ha destacat la seva innovació en la pràctica de la pintura en noves formes de relació, des d'una perspectiva arriscada i desacomplexada, vinculada a una trajectòria personal que destaca per la seva capacitat per transcendir la bidimensionalitat i proposar nous relats. L'artista elabora una cosmogonia pròpia, irreverent i indiscutiblement compromesa amb el seu temps.

? Premi d'Audiovisuals. Miguel Eek Quesada (Madrid, 1982) per "Vida i mort d'un arquitecte". Dotat amb 10.000 euros. El jurat ha valorat l'obra principalment pel seu interès per mostrar una Mallorca encara present a la nostra societat, l'homenatge que fa a una figura clau pel desenvolupament urbanístic de la nostra ciutat i per la seva qualitat artística i formal del projecte.

? Premi de Còmic. Andrés G. Leiva (Córdova, 1959) per "Uno de esos días". Està dotat amb 10.000 euros. El jurat ha atorgat el guardó a aquesta obra per la seva extraordinària qualitat gràfica, un estil fresc i cuidat, un bon tractament del color i una excel·lent composició de pàgina i ritme narratiu. És una història costumista, situada en els anys 80, amb petits detalls de realisme màgic i una profunda càrrega emocional i social, que defineix molt bé l'època. Tot això amb una mirada nostàlgica i carregada de sentiment.

? Premi d'Arts Escèniques. Diego Ingold, Joan Fullana i Juan Tomás Martínez per "Comviure". Dotat amb 6.000 euros. El jurat ha valorat, sobretot, la qualitat dels elements artístics i la capacitat de projecció de l'obra cap a públics fora de Palma.

? Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical. Bubota Discos per l'àlbum "Folk Souvenir", de Joana Gomila. Dotat amb 6.000 euros. El jurat ha valorat la seva solidesa i coherència artística, exponent d'un concepte global i un equilibri entre la modernitat i l'avantguarda musical.

? Premi d'investigació. Guillem Aloy Bibiloni per "Atles d'arquitectura teatral a Palma. Ciutat, arquitectura i espai escènic". La dotació és de 6.000 euros. Se li ha atorgat el guardó per la seva contribució a l'estudi del fet teatral a Palma, establint una relació entre l'arquitectura dels espais escènics, la trama urbana i la memòria de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.