Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida «crida al boicot» contra Pepsi

17351
Esquerra Unida ha fet una crida a la ciutadania balear «a fer boicot» als productes de la multinacional Pepsi & Co. | E.P./dBalears/Arxiu

Juanjo Martínez, coordinador d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha fet aquest dissabte una crida a la ciutadania balear «a fer boicot» als productes de la multinacional Pepsi & Co., després que aquesta hagi anunciat el tancament de la fàbrica de Marratxí, deixant a les 27 treballadores amb «un futur incert».

Segons EUIB, tal com han denunciat els sindicats, els treballadors tenen tres ofertes sobre la taula: la possibilitat de desplaçar-se a treballar a una fàbrica de la península, prejubilar-se (a partir dels 58 anys) o acceptar l'oferta de cobrar una indemnització d'un màxim equivalent a dos anys de salari -a 35 dies per any treballat.

«Unes sortides que no han agradat ni a treballadors ni a sindicats, i que des d'EUIB qualifiquem d'irrisòries i insuficients», ha dit Martínez.

Martínez ha declarat que «no volem el tancament de la fàbrica de Pepsi, de la qual hi depenen 27 famílies directament i tantes altres indirectament. Però, vista l'actitud de l'empresa, no ens queda altra opció que fer una crida al boicot dels productes Pepsi & Co.; si no es produeix aquí, aquí tampoc es consumeix», i és que segons Martínez «el tancament sense conseqüències d'una fàbrica d'aquestes característiques obre la porta a què moltes altres, amb beneficis similars a la de Pepsi, vulguin marxar de les illes deixant els treballadors en una situació precària».

També ha volgut remarcar que «EUIB dóna tot el seu suport a les treballadores afectades i estarem al seu costat en tot allò que ens necessitin, no podem permetre que 27 famílies es quedin sense un sustent econòmic pels capricis d'una multinacional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.