Setmanari Sóller

135
anys

Esquerra Unida «crida al boicot» contra Pepsi

17351

Esquerra Unida ha fet una crida a la ciutadania balear «a fer boicot» als productes de la multinacional Pepsi & Co.

20-01-2018E.P./dBalears/Arxiu

Juanjo Martínez, coordinador d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha fet aquest dissabte una crida a la ciutadania balear «a fer boicot» als productes de la multinacional Pepsi & Co., després que aquesta hagi anunciat el tancament de la fàbrica de Marratxí, deixant a les 27 treballadores amb «un futur incert».

Segons EUIB, tal com han denunciat els sindicats, els treballadors tenen tres ofertes sobre la taula: la possibilitat de desplaçar-se a treballar a una fàbrica de la península, prejubilar-se (a partir dels 58 anys) o acceptar l'oferta de cobrar una indemnització d'un màxim equivalent a dos anys de salari -a 35 dies per any treballat.

«Unes sortides que no han agradat ni a treballadors ni a sindicats, i que des d'EUIB qualifiquem d'irrisòries i insuficients», ha dit Martínez.

Martínez ha declarat que «no volem el tancament de la fàbrica de Pepsi, de la qual hi depenen 27 famílies directament i tantes altres indirectament. Però, vista l'actitud de l'empresa, no ens queda altra opció que fer una crida al boicot dels productes Pepsi & Co.; si no es produeix aquí, aquí tampoc es consumeix», i és que segons Martínez «el tancament sense conseqüències d'una fàbrica d'aquestes característiques obre la porta a què moltes altres, amb beneficis similars a la de Pepsi, vulguin marxar de les illes deixant els treballadors en una situació precària».

També ha volgut remarcar que «EUIB dóna tot el seu suport a les treballadores afectades i estarem al seu costat en tot allò que ens necessitin, no podem permetre que 27 famílies es quedin sense un sustent econòmic pels capricis d'una multinacional».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris