Setmanari d'informació local - 138 anys

Llucmajor ret homenatge a Maria Antònia Salvà

17331
Estàtua de Maria Antònia Salvà a Llucmajor. | Ajuntament de Llucmajor

L'Ajuntament de Llucmajor retrà homenatge a Maria Antònia Salvà, amb motiu del 60è aniversari de la seva mort el 29 de gener de 1958, amb tres activitats relacionades amb aquesta llucmajorera, filla il·lustre de la ciutat, considerada la primera poetessa moderna en llengua catalana.

El primer acte se celebrarà dissabte dia 27 de gener amb una ruta Maria Antònia Salvà que començarà a les 10.30 h al Passeig de Jaume III.

El mateix dia, a les 13.00 hores, es realitzarà una Ofrena floral i descoberta d'una làpida commemorativa sobre la tomba de Maria Antònia Salvà, al cementeri municipal de Llucmajor.

Posteriorment, dilluns 29 de gener, a les 20.00 hores, al Claustre de Sant Bonaventura, se celebrarà la conferència: "Maria Antònia Salva en el 60è aniversari de la seva mort". A càrrec de Damià Pons. L'acte serà presentat per Antoni Llompart Suau.

Poetessa i traductora

De família de propietaris rurals i advocats, relacionada amb la Renaixença mallorquina, ben aviat conegué els seus poetes, així com la rica tradició oral de l'illa i els poemes de Verdaguer i Mistral, els seus primers models literaris cultes.

Es dóna a conèixer a finals del segle XIX amb l'esperó de Costa i Llobera, poeta amic de la família, amb qui el 1907 realitza un viatge pel Mediterrani. Triomfa en els Jocs Florals de Palma de 1903 i 1904, amb composicions sobre la natura que la relacionen amb Joan Alcover i l'anomenada Escola Mallorquina i que, alhora, la converteixen en la iniciadora d'una tradició poètica moderna escrita per dones. Col·laborà assíduament en revistes i setmanaris mallorquins i del Principat i manté una estreta amistat amb nombrosos escriptors i intel·lectuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.