Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell rep els alumnes de l'IES Bendinat per reflexionar sobre la crisi dels refugiats

17315

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i vicepresident del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Jesús Jurado, s'ha reunit aquest divendres amb alumnes de primer de batxillerat de l'IES Bendinat. El motiu: parlar sobre la situació de les persones refugiades a Europa.

Un total de 12 joves, que participen en el projecte Europeu Erasmus Plus, juntament amb Itàlia, Polònia i Alemanya, han assistit a la reunió que ha tengut lloc a la sala d'audiències. En aquest projecte, els quatre grups internacionals han hagut de reflexionar sobre la situació de les persones refugiades a Europa i el paper de les institucions davant aquesta crisi humanitària.

En el cas del Consell de Mallorca, l'aposta ha estat augmentar la inversió al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, que ara arriba a 1,2 milions d'euros. La Institució ha reprès així la seva implicació amb l'entitat i han explicat que és la que més aporta.

En aquest moment, «el Fons focalitza els esforços a l'àrea mediterrània, amb accions i projectes relacionats amb persones refugiades i amb desenvolupament a les àrees del Nord d'Àfrica i de l'Àfrica subsahariana, sense oblidar els projectes ja iniciats en altres llocs», ha explicat Jurado. «Em sembla molt interessant que les noves generacions es preocupin i siguin conscients de la problemàtica de les persones refugiades, més enllà del que veuen a la televisió. És molt beneficiós que ho toquin amb les mans i siguin conscients de la necessitat de lluitar pels drets humans», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.