Setmanari d'informació local - 138 anys

El Sindicat de Felanitx es converitrà en el nou centre internacional d'arts plàstiques

17305

El Consell ha avançat que en uns dies declararà d'interès general l'adquisició de l'edifici de l'antic Celler el Sindicat de Felanitx, que actualment es troba en estat d'abandonament i ruïna malgrat estar declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) des del 2001. Segons han explicat des de la institució insular, després de la signatura del conveni amb el Govern, d'aquesta manera es completarà el procés administratiu iniciat per expropiar l'immoble.

Des del Consell han detallat que aquest divendres ha signat un conveni amb el Govern per rebre 4,4, milions d'euros d'inversions estatutàries ja prevists pel Govern el 2010 i 2011. Una vegada es faci efectiva l'expropiació, l'edifici serà recuperat per evitar la seva degradació i posteriorment poder donar-li un ús i que la inversió reverteixi en la ciutadania. «Igual que en el passat el Sindicat va ser un gran motor dinamitzador de l'economia local, ara pot tornar a ser-ho», ha dit el president del Consell, Miquel Ensenyat.

L'objectiu del Consell és convertir l'antic celler cooperatiu en un centre internacional d'arts plàstiques sota l'auspici de la figura del pintor de Felanitx Miquel Barceló. S'estudia crear una Fundació i obrir la participació en altres institucions i entitats privades. Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que «és un dia important» perquè s'està «més prop de què el Sindicat sigui un espai públic». «Ara podem començar el procés d'expropiació i el pla d'usos, a més de plantejar què haurà de ser en el futur», ha indicat, després d'afegir que aquest «és un projecte d'un parell de legislatures».

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha ressaltat que Felanitx va ser un «centre neuràlgic de la viticultura i ara ho serà de la cultura». El Sindicat va estar en funcionament entre els anys 1919 i 1991. A principis de legislatura, el Govern va iniciar les gestions per poder destinar els diners procedents d'unes inversions estatutàries de 2011 que estaven a punt de caducar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.