Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Oberta de Calvià vol un pla urbanístic amb «una lògica de creixement zero»

17295

Esquerra Oberta de Calvià vol un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que respongui a «una lògica de creixement urbanístic zero», i ha instat a l'Ajuntament a treballar per un model turístic sostenible i de qualitat. Esquerra Oberta de Calvià ha celebrat aquest dijous una assemblea per posar en comú els punts més conflictius de la proposta de Pla General que ha elaborat el PSOE, segons han informat.

La trobada, que es va celebrar a la Biblioteca Municipal de Santa Ponça, va comptar amb l'assistència de prop d'una cinquantena de veïnats i veïnades del municipi. Els regidors d'Esquerra Oberta Rafel Sedano i Alfonso Rodríguez explicaren el més significatiu de l'avanç del PGOU i recolliren les observacions i propostes dels assistents.

Entre molts altres temes es va parlar de la intenció del PSOE de projectar nous sòls urbanitzables com els de Son Caliu i Peguera; noves carreteres com les de Calvià Vila, Son Ferrer i Magaluf; una gran superfície comercial a les Planes, a Palmanova; o nous edificis de serveis com el de Can Vairet, en El Toro, tot en sòl rústic.

Sedano i Rodríguez criticaren que, fins ara, el PGOU «ha respost més a lògiques comunicatives que no d'un proteccionisme clar i contundent». En aquest sentit, els regidors d'Esquerra Oberta es posicionaren absolutament en contra de projectar noves carreteres, grans superfícies o nous urbanitzables dins espais protegits.

Així, des d'Esquerra Oberta de Calvià es considera que el nou Pla General ha de plantejar un posicionament clar i contundent en favor de la rehabilitació, la regeneració urbana i l'habitatge, «tot tendint al creixement urbanístic zero, consolidant la protecció de l'entorn ambiental del municipi, però la proposta que ha fet el PSOE nova en aquesta direcció».

«Si el PSOE vol perpetuar el creixement urbanístic en sòl rústic, no ens trobaran», ha afirmat Sedano. Sánchez, per la seva banda, ha concretat que «avui dia Esquerra Oberta no dóna suport a la proposta de Pla General del PSOE». Des de la formació d'esquerres són també crítics amb les formes i consideren que l'elaboració del PGOU no ha estat un procés participatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.