Setmanari d'informació local - 138 anys

L'eivissenc Joan Costa, vicepresident de la Mesa del Parlament de Catalunya

17221

El Parlament català ha triat aquest dimecres l'eivissenc Josep Costa (JuntsxCat) vicepresident primer de la Càmera amb 65 vots, i a José María Mirall-Saavedra vicepresident segon amb 57, que repetirà el càrrec.

Ho han decidit els diputats durant el ple de constitució del Parlament, en el qual Ciudadanos ha presentat a Mirall-Saavedra com a candidat a president però no ha aconseguit el càrrec en imposar-se la candidatura de Roger Torrent (ERC) amb els vots dels grups independentistes.

Costa, que s'estrena com a diputat, relleva a Lluís Guinó (PDeCAT), que va ser nomenat vicepresident primer a la fi de la passada legislatura substituint al membre de la seva formació Lluís Corominas, que va passar a dirigir el seu grup parlamentari.

President i vicepresident independentistes

Amb aquesta elecció els independentistes aconsegueixen els dos primers llocs de la Mesa. Ciudadanos es queda amb la vicepresidència segona de la Mesa, ja que no hi ha hagut un acord amb el PSC, els comuns i el PP para obtenir un candidat no independentista fins a la Presidència.

L'elecció dels vicepresidents es fa en una sola votació i s'imposen els dos candidats més votats; en aquest cas, els únics que han rebut suports, encara que s'han emès vuit vots en blanc. Així, tant els diputats de JuntsxCat, d'ERC i de la CUP han donat suport a la candidatura de Costa; els de Ciudadanos, PSC i PP, la de Mirall-Saavedra; i els comuns s'han abstingut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.