Setmanari d'informació local - 138 anys

Jutgen l'excapellà de Selva per presumptes abusos sexuals a una menor

17197

L'Audiència Provincial de Palma jutja aquest dimecres l'excapellà de 74 anys que exercia a Selva i que el 2015 va aprofitar que era a casa (Santanyí) en companyia d'una menor de 12 anys d'edat per, presumptament, sotmetre-la a tocaments.

Segons l'escrit d'acusació, la nina tenia por de dormir sola i es va gitar al llit de l'acusat. Així doncs, aquest va començar -suposadament- a tocar-li l'abdomen, baixant fins al maluc i l'engonal, moment en què la menor li va propinar un cop de colze perquè parés.

Tot i això, l'acusació explica que l'home va tornar a repetir els tocaments fins que la nena li va tornar a donar un altre cop de colze. Els fets constituirien un delicte d'abús sexual i l'encausat s'enfronta a una pena de tres anys de presó.

Cal destacar que aquest és el segon judici a Mallorca en el qual s'acusa un capellà per abusos sexuals a menors. En el primer cas, es va condemnar a sis anys de presó a Pere Barceló, excapellà de Can Picafort per delictes d'agressió sexual i abús a menors.

L'acusat ha declarat que no reconeix els fets «en absolut» i que és «absolutament fals». A més, ha assegurat durant la seva declaració a l'Audiència que darrere d'aquesta acusació hi ha un «mòbil econòmic».

Per la seva banda, el Bisbat de Mallorca ha recordat en un comunicat que en el marc d'una investigació interna varen decidir apartar l'excapellà de Selva per aclarir la versemblança del testimoni de la menor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.