Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalina Cladera: «El Govern espanyol pren les decisions i les acaba imposant a les comunitats autònomes»

17189

Aquest dimarts 16 de gener la consellera d’Hisenda i d’Administracions Públiques del Govern Catalina Cladera ha parlat pels micròfons d’Ona Mediterrània, a La Vila del Pingüí. Aquí teniu un petit tast de la conversa:

1 d’abril text del Règim Especial

«La idea és poder-lo tenir en aquests mesos. Estam treballant en una proposta tècnica de Règim Especial, que després s’ha de convertir en una llei que ha d’aprovar el Congrés dels diputats de Madrid».

Feina amb el Govern d’Espanya

«Fer feina amb el Govern d’Espanya és complicat. La seva visió respecte les autonomies és complicat i duu molta feina fer-los entendre les coses i que cedeixin. Per això, l’actitud reivindicativa que ha de tenir un govern és molt necessària. L’ideal seria que el govern d’Espanya entengués el tema territorial i les relacions amb les autonomies d’una altra manera i respectàs més les comunitats autònomes quan pren decisions. El Govern espanyol pren les decisions i les acaba imposant a les comunitats autònomes».

Cristobal Montoro

«És una persona molt afable. Té molt clara la seva opinió i no li agrada que li facin el contrari».

75% de descompte en vols

«El descompte entre illes ja està reconegut i està vigent. El que ara interessa és entre les illes i la península: hem fet una sol·licitud al Govern d’Espanya, tant en el règim especial com en els Pressupostos del 2018».

Règim Fiscal per a les Illes Balears

«Estam molt a prop d’aconseguir un Règim Fiscal per a les Illes Balears, que no l’ha tengut mai. Dins aquesta mesura fiscal s’ha parlat que les Balears tenguin un IVA especial i més baix i sabem que això a curt termini és més complicat».

Procés català

«El Govern d’Espanya utilitza tota aquesta situació per frenar la reforma del sistema de finançament. Cada 15 dies fan unes reunions tècniques amb les comunitats autònomes. I utilitzen l’excusa que, si el tema de Catalunya no està solvantat, no faran una proposta del sistema de finançament. No hi ha ni una voluntat ni una valentia d’iniciar una reforma del sistema de finançament».

Possibilitat d’augmentar l’impost turístic

«Crec que la taxa està en un bon nivell i en el nivell que toca».

Manifestació per a millor finançament?

«Si s’aconseguís visualitzar més que la societat està més frustrada pel tractament de Madrid això ajudaria moltíssim cara al Govern d’Espanya».

Si vols escoltar l’entrevista sencera:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.