Setmanari d'informació local - 138 anys

La Taula d'Educació comença a debatre possibles mesures d'estabilitat per als docents interins

17183

La Taula Sectorial d'Educació s'ha reunit aquest dimarts per començar a debatre, entre altres assumptes, possibles mesures d'estabilitat per a docents interins, segons han informat des del Govern. La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha valorat «molt positivament» les aportacions dels sindicats i ha remarcat que per a la Conselleria «la principal mesura d'estabilitat són les oposicions» però, a més, ha destacat el procés que «s'ha iniciat avui per debatre altres mesures d'estabilitat».

Cal recordar que després de sis anys sense convocatòria de proves d'oposició la Conselleria d'Educació va convocar una primera oposició el 2017 amb 257 places i ara ja ha convocat 1.007 places pel 2018. A més, s'ha compromès a convocar-ne 2.000 més, a raó de 1.000 el 2019 i altres 1.000 el 2020, fins a arribar a 3.000 aquesta legislatura.

Els sindicats de la Taula han presentat tres propostes diferents: una que han presentat conjuntament Alternativa, UGT, CCOO i UOB, una altra que va presentar al seu moment ANPE i una tercera que ha proposat STEI.

La primera proposta recull mesures d'estabilitat en l'adjudicació preferent a partir de setembre, no de l'adjudicació de juliol, per a majors de 55 anys i per a docents amb experiència de 10 anys. Les dues altres propostes comparteixen el manteniment del pacte d'estabilitat, com el que ha estat vigent fins ara, adaptat a la situació actual amb un nombre de 2.500 docents.

«Ara l'administració ha d'estudiar les opcions i elaborar un document, que s'haurà de debatre en Taula Sectorial», ha dit Sánchez. Amb això, la Direcció general de Personal Docent preveu que la Taula es reuneixi abans d'un mes per tractar la proposta de la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.