Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Guasp ens situa, amb la seva darrera novel·la, a la Mallorca de la postguerra

'El filòsof i el contrabandista' és la nova novel·la de l'escriptor mallorquí

17163
L'escriptor mallorquí Joan Guasp i Vidal presenta aquest dijous 18 de gener a l’Espai VilaWeb la seva darrera novel·la, El filòsof i el contrabandista (Arola Editors, 2017), segons ha informat el mateix portal. L’acte tendrà lloc a partir de les set del capvespre al carrer Ferlandina, 43 (baixos) amb la intervenció del crític literari Àlex Broch. 

«Segons han explicat, la darrera novel·la de Guasp gira entorn de la història d’una amistat explicada per Miquel Rosselló Quetglas, el contrabandista, explicant la personalitat del capellà i filòsof Miquel Ramis i Alonso, dos personatges reals. La lectura ens situa en la Mallorca de la postguerra on existeix un contraban conegut per les autoritats. L’amistat, el que mou Miquel Rosselló a escriure, és l’estima a la seva vida, a la de l’illa i la personalitat de Miquel Ramis. Cada viatge que fan, és una descoberta d’un lloc. Preguntes amb resposta en les quals trobem les claus d’interpretació. Una malaltia, acceptada, permet la reconstrucció de la relació d’aquesta amistat, aviat ens ajuda a descobrir la seva condició humana.»

Joan Guasp té més de trenta obres publicades, la majoria d’elles representades a diferents indrets dels Països Catalans. També és novel·lista i ha escrit diferents llibres de relats breus i literatura infantil i juvenil. Una de les seves facetes més singulars és la d’aforista, fins al punt de ser el creador de l’únic Museu de l’Aforisme que es coneix, situat a la seva vila natal. Ha estat i és col·laborador de diferents publicacions periòdiques d’arreu, i va ser director de la revista El Mirall, de l’OCB, entre el 2010 i 2015.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.