Setmanari d'informació local - 138 anys

La mallorquina Llucia Ramis guanya el III Premi Anagrama de Novel·la amb 'Les possessions'

17105

La periodista i escriptora Llucia Ramis ha guanyat aquest dilluns el III Premi Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros, per la història familiar Les possessions.

El premi, al qual s'han presentat 28 originals, té com a jurat a Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Isabel Obiols i Silvia Sesé, que ha destacat la "mestria i solidesa narrativa" de l'autora.

Les possessions és un relat de fantasmes que comença amb un retorn i acaba amb un crit; en ell la narradora viatja de Barcelona a Palma per posar fre a l'espiral conspiradora del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d'institut a iniciar una baralla legal contra un presumpte delicte urbanístic.

La història recorre un cap de setmana incòmode, de converses amb un pare de sobte desconegut, una mare que actua com si res, i un antic amant i mentor. Aquestes trobades reobren velles ferides i transporten la protagonista al centre de la història familiar marcada per un succés macabre a Madrid el 1993.

La novel·la transita entre l'elegia, la crònica i el thriller, donant lloc a una indagació personal i valenta en el passat d'una família i un país, en la naturalesa de les relacions amoroses i els desenganys, les ambicions i les frustracions i en la construcció de la pròpia identitat.

Llucia Ramis i Laloux (Palma, 23 d'abril de 1977)

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, entre els quals cal destacar Diario de Mallorca, la revista literària Quimera, COM Ràdio, Rac1 i l'edició catalana d'El Mundo. En aquest darrer publica la crònica Plexiglàs del suplement Tendències.

Va debutar amb la novel·la Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna, 2008), la qual va recollir molt bones crítiques. El 2010 va guanyar el premi Josep Pla amb el que ha acabat essent la seva segona novel·la Egosurfing (Destino, 2010). 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.