Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern durà els crims feixistes de Porreres davant la Justícia

17091
Armengol amb familiars dels represaliats de la fossa de Porreres. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat perdó a les famílies de les 14 víctimes identificades a la fossa de Porreres perquè «les institucions arribem molts anys tard» i ha lamentat que «encara hi ha molta gent que espera el cos del seu avantpassat, fet que provoca que l’Estat espanyol  tengui una democràcia imperfecta».

Així ho ha assegurat Armengol durant l'acte de lliurament de les restes mortals de les víctimes exhumades i identificades als seus familiars, que ha tingut lloc aquest diumenge al cementiri de Porreres.

En declaracions a la premsa, la presidenta ha destacat la iniciativa del Govern de «recuperar la memòria democràtica» i ha assegurat que «estem d'enhorabona perquè hem fet justícia a una part de la nostra història que no podem oblidar mai», ha afegit.

Els assassinats, a la Fiscalia

«És molt important recuperar la nostra història i és important que no s'oblidi el que va succeir. Hem de donar les gràcies a aquells que van lluitar per la llibertat i per la democràcia a Balears i que ho van fer per les seves idees i per mantenir un Estat democràtic», ha assenyalat.

Així mateix, ha ressaltat que el Govern ha pres la decisió, «de denunciar a Fiscalia aquests assassinats. Aquesta línia judicial també la seguirem empenyent des del Govern», ha afirmat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.