Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrenquen les festes de Sant Sebastià a Palma

17045

Palma enceta la celebració de les festes de Sant Sebastià. Aquest divendres horabaixa s'ha duit a terme un cercavila amb el Drac de na Coca acompanyat d'una batucada. La professora de la UIB, especialitzada amb etnopoètica i literatura oral, Caterina Valriu, ha estat l'encarregada d'elaborar i llegir el 'Pregonet' a la plaça de Santa Eulària.

El pregonet

Enguany, com a novetat, s'ha estrenat el 'pregonet' que no és altra cosa que el pregó a la mida dels infants. Gairebé 400 persones han gaudit d'aquest acte, on s'han contat diferents històries per conèixer els capgrossos de la ciutat. D'aquesta manera, la rateta i el moixet, en Jai de sa barraqueta, en Joan sense por, n'Espardenyeta i la fada Mariana seran els encarregats de despertar i alimentar el Drac de na Coca per a la revetlla de Sant Sebastià. L'encarregada de donar forma a aquestes rondalles ha estat Caterina Valriu (professora de la UIB i especialitzada amb etnopoètica i literatura oral). 

Posteriorment, l'Escola de Música i Danses de Mallorca amb col·laboració de l'Estol de Geganters, Sonadors i Balladors de Mallorca han animat la festa amb el tradicional ball de capgrossos.

A partir de les 20:00 h a la plaça de Cort, l'actriu Catalina Solivellas, durà a terme la llegida del Pregó. La cloenda anirà a càrrec d'Sterlin amb cançons d'Amor i Odi de Leonard Cohen. 

El pregó de Catalina Solivellas

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.