Setmanari d'informació local - 138 anys

El ministeri espanyol es compromet a canviar el traçat de les torres de Son Puig

17041

El Consell i l'Ajuntament de Palma han aconseguit que el Ministeri espanyol de Cultura se sumi a les reivindicacions per al canvi de traçat de les torres d'alta tensió de Son Puig. Des del Ministeri espanyol, han apreciat que es genera un impacte sobre la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, encara que no han manifestat que perilli el reconeixement internacional, segons ha informat la institució insular.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma, José Hila, s'han reunit aquest divendres amb el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo. A la reunió també han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i, per part del Ministeri, el director general de Belles arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.

Garrido ha manifestat la satisfacció que el Ministeri espanyol «aculli les reclamacions que s'han fet des de la plataforma Salvem Son Puig, del Consorci Serra de Tramuntana i l'Ajuntament de Palma per la modificació del traçat de les torres. Una notícia molt positiva per a Mallorca». Per la seva banda, Hila ha afirmat que han aconseguit «un aliat més i servirà per donar resposta a les demandes dels veïnats i per preservar un espai únic com és la Serra de Tramuntana».

Des del Ministeri espanyol, han assegurat que es posaran en contacte amb el Ministeri d'Energia i amb Xarxa Elèctrica per sol·licitar el canvi de traçat. Aquesta petició es fonamentarà amb un informe de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya amb el qual es deixarà clar l'impacte de les torres de 50 metres sobre el paisatge cultural de la Serra. A partir d'aquí, està en mans de Xarxa Elèctrica que duguin a terme el canvi de traçat per protegir el Patrimoni Mundial de la Unesco que hi ha a l'illa. Des de les institucions de Mallorca les expectatives han augmentat amb aquest nou suport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.