Setmanari d'informació local - 138 anys

'Separar ens uneix' la campanya del Govern per conscienciar sobre el reciclatge

16949

El Govern, en col·laboració amb Ecoembes, ha presentat aquest dimecres la campanya de sensibilització 'Separar ens uneix' per conscienciar a la població de les Balears sobre la importància de reciclar i separar correctament els residus. Ecoembes ha explicat que durant l'acte de presentació s'ha pogut visualitzar l'espot de la campanya i un vídeo explicatiu sobre aquesta, composta per 50 micro càpsules audiovisuals d'un minut de durada per emetre en sales de cinema, televisió i xarxes socials.

La gerent de màrqueting d'Ecoembes, Susana Revuelta, ha destacat que «la consciència mediambiental i l'economia circular són el camí per aconseguir els ambiciosos objectius fixats per Europa en 2020 i, sobretot, per poder seguir gaudint d'aquest entorn privilegiat a les Illes».


Reciclatge 
El 2016 els ciutadans de les Balears reciclaren un total de 34.092 tones d'envasos. Durant aquest any, cada balear va dipositar de mitjana 18,8 quilos en el contenidor groc (envasos de plàstic, llaunes i briks) i 32,4 quilos en el blau (envasos de paper i cartó).

Aquestes xifres, han explicat des d'Ecoembes, suposen un increment del 9,9 per cent i de l'1,5 per cent, respectivament, respecte a l'any 2015. Entre les principals motivacions per separar residus es troba el civisme (96,4 per cent), el sentiment d'orgull per reciclar bé (67,2 per cent) i un augment de la conscienciació col·lectiva (52,6 per cent).

A més, segons les dades del VI Pla Empresarial de Prevenció (2015-2017) d'Ecoembes, 21 companyies de les Illes s'han sumat a incorporar l'ecodisseny en els seus processos de producció evitant, així, la utilització de 40 tones de matèries primeres en la fabricació d'envasos en els dos darrers anys. Això ha estat possible per l'adopció de 34 mesures dirigides principalment a la reducció del pes dels envasos (50 per cent), però també enfocades al redisseny (23 per cent) i al reciclatge (14 per cent), entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.