Setmanari d'informació local - 138 anys

Artur Mas renuncia a la presidència del PDeCAT

16913

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha anunciat aquest capvespre la renúncia a la presidència del PDeCAT, una decisió que ja estava acordada amb l'executiva del partit des de l'any passat. L'executiva del partit s’ha reunit a les 17:30 h i, després tal i com estava previst, Mas ha encapçalat una roda de premsa on ha explicat les raons de la seva renúncia.

A la roda hi han assistit: la vicepresidenta del PDeCAT Neus Munté, la coordinadora general Marta Pascal, i el coordinador d'Organització David Bonvehí. Així, ha considerat que la seva decisió obre una etapa en què noves persones han d'encapçalar el partit, un projecte en el qual creu, i per això no vol representar «un fre de cara a l'expansió natural» que pot tenir en el marc de JuntsxCat.

També ha recordat que ha d'afrontar un calendari judicial complicat, ja que està convençut que el Tribunal Suprem (TS) ratificarà la seva condemna del 9N, per la qual quedarà inhabilitat per a l'exercici d'un càrrec públic. A més, està a l'espera de ser jutjat arran del procés obert pel Tribunal de Comptes també per aquesta mateixa consulta de 2014; i ha rebut una resolució del TS que li notifica que està dins de la causa ampliada pel referèndum de l'1 d'octubre.

«Les dues raons juntes: facilitar la implantació del projecte de JuntsxCat i el PDeCAT, i el calendari judicial, m'han portat a materialitzar una decisió que tenia ja meditada i pensada», ha dit. També ha deixat clar que la seva decisió no implica que es retiri de la política, perquè la seva voluntat és seguir implicat i compromès amb la formació, però que ara tria no estar en primera línia perquè, en la seva opinió, és el que millor convé al partit i també a si mateix.

Decisió meditada

Segons l'expresident, fa temps que va prendre la decisió d'abandonar la presidència del PDeCAT, fet que ja va comentar amb Puigdemont abans de l'1 d'octubre; amb la coordinadora general, Marta Pascal; amb altres membres de la direcció i amb persones de la seva confiança.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.