Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca considera un «error històric» perpetuar les torres de Son Bou

16905

El GOB de Menorca ha considerat un «error històric» permetre la consolidació dels hotels de la urbanització de Son Bou i, per això, ha presentat un escrit amb presumptes deficiències del projecte davant l'Ajuntament d'Él Migjorn.

Des de l'organització ecologista han assenyalat que les dues torres de l'hotel Milanos Pingüins de Melià tenen planta baixa i 11 pisos en primera línia de mar i rompen el paisatge de la platja de Son Bou. «És difícil trobar a Menorca unes construccions tan fora de lloc, que són l'antítesi del que hauria de ser la imatge d'una Reserva de Biosfera», han indicat.

Així mateix, han subratllat que en presentar aquest projecte la companyia hotelera «transmet nul·la sensibilitat per les qüestions ambientals i una greu incapacitat de llegir les tendències turístiques en un món urgentment necessitat de polítiques de sostenibilitat». «És contrari a tota lògica lligada als interessos generals d'una illa turística que es pretenguin renovar les construccions per mantenir-les 50 anys més», han manifestat.

En aquest punt, els ecologistes han remarcat que les conversions als edificis turístics obsolets «s'han d'orientar a millorar qualitat i disminuir quantitat, a aplicar reduccions significatives de consum, a disminuir altures i a allunyar edificis de la primera línia». No obstant això, han lamentat que el projecte de remodelació pretén mantenir les 1.140 places actuals, així com conservar l'altura de 12 plantes i afegeix tres pisos a quatre construccions laterals, augmenta el nombre de piscines i duplica la seva superfície.

Per tot això, l'entitat ha presentat un escrit de deficiències enfront del tràmit de llicència que ha d'analitzar l'Ajuntament d'Alaior. El GOB adverteix que l'increment de pisos en les construccions laterals pot ser contrari a la disposició de la Llei de Turisme i constata que hi ha parells dels edificis que es feren sense llicència.

L'escrit dels ecologistes discuteix també que es pugui complir l'actual normativa del Codi Tècnic de l'Edificació en relació a les fonamentacions dels edificis. Mentre no s'analitzin aquestes qüestions i abans de dictaminar sobre el projecte presentat, el GOB ha demanat una actuació conjunta entre l'Ajuntament d'Alaior, el Consell Insular de Menorca i els grups parlamentaris per evitar «l'equivocació de perpetuar les dues torres de Son Bou».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.