Setmanari d'informació local - 138 anys

TV3 emetrà el documental inèdit '1-O', una crònica de la jornada

16775

El programa 'Sense ficció' de TV3 emetrà el dimarts 9 de gener sobre les 22 hores el documental '1-O', una crònica de la jornada produïda per Mediapro.

El documental se centra en les persones que varen fer possible el referèndum i es reconstrueixen escenes viscudes en diversos punts de votació amb imatges enregistrades per la productora, cedides d'altres mitjans i captades pels propis ciutadans amb els seus telèfons mòbils.

El director del documental, Lluís Arcarazo, ha explicat que l'objectiu ha estat anar més enllà de reflectir la violència que es va viure i mostrar «els moments de por, d'orgull ciutadà, d'esperit democràtic, de frustració, d'alegria i eufòria que es varen viure per part de la ciutadania».

A més, ha admès que el treball va requerir «certa improvisació» i que el fet que es combinin imatges de diverses procedències fa que no es pugui garantir un estàndard de qualitat. «En aquest cas pesava més la importància documental de cada imatge», ha subratllat.

Arcarazo ha apuntat que es tracta d'un «treball necessari perquè després de les detencions, els empresonaments, l'exili de Puigdemont i les eleccions, l'1-O pot haver quedat en l'oblit de moltes persones». Al seu parer, el colpidor documental pot tornar a posar a l'ordre del dia el que considera que va ser el moviment polític col·lectiu més important dels darrers 80 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.