Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca exigeix la dimissió de Montoro pel nou sistema de finançament

16747

La retenció de 67 milions d'euros per part del Ministeri d'Hisenda de l'Estat a compte del finançament de les nostres Illes per al 2018 que acaba de començar representa per a MÉS per Mallorca «un atracament en tota regla als ciutadans i ciutadanes d'aquesta terra» assegura el portaveu del partit, David Abril, indignat per aquest nou cop del Govern de Rajoy a les Illes Balears.

«Montoro no pot consentir que les Illes, governades per les esquerres, siguem la comunitat amb millors previsions econòmiques i que a més, siguem els més complidors amb la reducció del dèficit i fins i tot del deute, i castiga doblement la nostra ciutadania. El que hauria de fer Montoro és aplaudir-nos i premiar-nos, i no cercar mil maneres diferents d'espoliar-nos», assenyala el portaveu ecosobiranista.

David Abril ha recordat que MÉS per Mallorca ja va presentar una proposta de resolució aprovada al debat de política general perquè el 2018, mentre es negocia el sistema de finançament, els 618 milions d'euros del fons de suficiència que el govern d'Espanya ja ens resta dels comptes autonòmics amb criteris totalment arbitraris es mantingués en suspens, com a gest de la voluntat de l'executiu central d'avançar cap a un finançament just per a les nostres Illes.

«Montoro no sols no ha fet cap gest de cara a la millora el finançament profundament injust que patim, sinó que ha demostrat amb el segrest unilateral d'aquests 67 milions és capaç d'empitjorar-ho, siguin els que siguin els motius que tengui per fer-ho», ha afirmat Abril.

MÉS per Mallorca exigeix la dimissió de Montoro per a la negociació del nou sistema de finançament. «L'actual ministre d'Hisenda no pot ser mai un interlocutor vàlid per a la negociació del sistema de finançament, i hauria de dimitir si realment s'ha de definir el 2018 un sistema de finançament que deixi enrere les injustícies de l'actual amb comunitats com la nostra, que a pesar de ser una màquina de fer diners per a l'Estat, no rebem una compensació suficient per mantenir els serveis públics bàsics com l'educació o la sanitat en igualtat de condicions amb la resta de comunitats, ha conclòs Abril, qui irònicament s'ha demanat «si era això el que Biel Company va anar a negociar amb el Ministre al seu despatx del carrer Gènova».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.