Setmanari d'informació local - 138 anys

Proposen el nom d'Aurora Picornell per a la nova biblioteca del Molinar

16737

El col·lectiu Aurora Picornell proposa el nom d'Aurora Picornell per a la nova biblioteca del Molinar que estarà ubicada a l'edifici de La Petrolera.

Aurora Picornell va ser nomenada filla predilecta de l'illa de Mallorca a l'abril de 2017 i és coneguda com una de 'les Roges del Molinar', per la seva vinculació a l'activisme social.

El passat mes de desembre, l'Ajuntament de Palma va signar un conveni amb el Govern que li permetrà traslladar aquest any la biblioteca municipal del Molinar a l'edifici de La Petrolera, ha recordat aquesta associació en un comunicat.

«Creiem que seria una manera de ratificar el compromís de les biblioteques municipals de Palma amb l'educació popular i de donar compliment a la reivindicació que feien 'les Roges del Molinar', com a dones i com a treballadores, que en els seus escrits a la premsa obrera d'aquells anys animaven a les joves treballadores a educar-se per emancipar-se de la ignorància en què les mantenia una societat patriarcal», han defensat al respecte.

Finalment, el col·lectiu ha indicat que la ciutat de Palma «necessita recuperar i reforçar la seva identitat i no pot perdre aquesta oportunitat de reconeixement d'una de les seves figures històriques i representant intel·lectual del seu temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.