Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears patiran una retallada de 67 milions d'euros per part del Govern espanyol

16717

El Govern ha manifestat aquest dimecres el seu rebuig a la retallada de 67,3 milions d'euros aplicat pel Ministeri espanyol a les Balears en l'aportació del finançament per 2018 respecte a les quantitats que el mateix Ministeri d'Hisenda i Funció Pública havia compromès al juliol i que s'han incorporat als pressupostos autonòmics del 2018.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha qualificat aquesta decisió «d'injusta» i ha criticat la «pressió» que vol exercir el Govern espanyol sobre les comunitats autònomes, «malgrat el cost social que implica, atès que perjudica la prestació de serveis públics fonamentals a la societat».

«Ara més que mai és necessària la reforma urgent del model de finançament autonòmic per obtenir una major autonomia fiscal i reduir la dependència financera del Govern de l'Estat», ha afegit Cladera. Cladera ha rebutjat aquesta «maniobra política» del Ministeri d'Espanya cap a les comunitats per intentar obtenir «suport dels grups polítics per a l'aprovació d'uns nous pressupostos de l'Estat per al 2018».

Des de la conselleria, han explicat que el Ministeri espanyol d'Hisenda i Funció Pública ha comunicat els nous imports dels lliuraments a compte dels recursos del sistema de finançament autonòmic de 2018, els quals suposen per a les Balears una reducció de 67,3 milions.

Segons han criticat, Madrid justifica les variacions en l'actual situació de pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 i mentre no sigui possible aprovar uns nous pressupostos per al 2018. En concret, els lliuraments a compte comunicats aquest dimarts, sota l'argument de la pròrroga dels pressupostos estatals, es redueixen a 1.712 milions d'euros, la qual cosa suposa una retallada de 67,3 milions en relació als 1.779 milions de l'aportació per aquest concepte.

El Ministeri espanyol, en canvi, manté la previsió de 778 milions corresponent a la liquidació del pressupost del 2016. D'aquesta manera, la previsió de recursos del sistema de finançament a rebre per part de les Balears en 2018 passa a ser de 2.490 milions, una reducció del 2,6% respecte a la xifra de 2.558 milions comunicada al juliol de l'any passat i considerada en la Llei de pressupostos de la Comunitat ja aprovada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.