Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB investiga sobre les variants genètiques dels esportistes de tecnificació

16679

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha realitzat un estudi científic de les variants genètiques dels esportistes dels diferents programes de tecnificació del Govern.

La Conselleria ha signat l'acord de col·laboració científica amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Alimentómica SL, amb l'objectiu d'aconseguir un estudi de variants genètica (polimorfismes), tals com a mesures antropomètriques, registres d'ingesta habitual, dades de valoració d'activitat física, i l'obtenció de mostres de sang per fer estudis in vitro en individus seleccionats.

Des del juliol passat de 2017 s'ha contactat amb els entrenadors dels diferents programes de tecnificació del Govern per exposar els detalls de l'estudi i per acordar la comunicació als esportistes dels respectius programes. També es va explicar l'estudi als esportistes, es repartiren els consentiments informats i fulles amb informació al respecte.

Després, a cada voluntari participant se li va subministrar el material necessari per a l'obtenció d'una mostra de saliva, i es va recollir informació relacionada amb les seves dades personals i de contacte. Les mostres de saliva obtingudes s'han emprat per a l'aïllament i purificació de l'ADN per poder posar a punt la metodologia necessària per fer l'anàlisi de variants genètiques d'interès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.