Setmanari d'informació local - 138 anys

2,3 milions d'euros per dotar de banda ampla ultraràpida les escoles de les Balears

16675

El Govern invertirà 2,3 milions d'euros en un conveni al costat de l'entitat pública estatal Red.es per dotar de banda ampla ultraràpida centres educatius públics i concertats de les Balears. El Govern espanyol, per la seva banda, aportarà 3,5 milions, fins a una inversió total de 5,8 milions.

El projecte ha estat presentat aquest dimarts a la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el conseller d'Educació, Martí March, que ha destacat l'aposta per que les escoles de les Illes «puguin competir en un segle cada vegada més complex».

El conveni se signa amb la Vicepresidència del Govern i l'executarà la Direcció general de Desenvolupament Tecnològic amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació. Busquets ha explicat que el conveni ha patit un any de retard a causa de la situació de paràlisi al Govern espanyol.

L'objectiu és, mitjançant un contracte amb una operadora de telefonia, donar accés a banda ampla de 300 mb a col·legis situats en zones en les quals per motius comercials les teleoperadores no efectuen un desplegament de fibra.

Així mateix, March ha explicat que més de 175 centres tenen ja connectivitat ràpida i ha detallat altres línies d'actuació de la Conselleria d'Educació en matèria d'innovació, com una partida d'1,5 milions en els pressupostos de 2018 per millorar l'equipament tecnològic; la futura licitació d'un contracte per al manteniment informàtic dels centres; i la formació dels docents per utilitzar adequadament les noves tecnologies i canviar la concepció pedagògica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.