Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Arran fa una crida a l'organització per la conformació dels Països Catalans

16615

El grup independentista Arran ha fet una crida aquest divendres a l'organització i la mobilització popular pels Països Catalans amb motiu de la Diada. En un vídeo publicat en el seu compte de Twitter, critiquen que «més de dos anys després de l'arribada al poder dels suposats 'governs del canvi' no s'han duit a terme mesures reals per recuperar la sobirania i millorar les condicions de la vida de la gent».

Segons diuen, «l'ecotaxa ha fracassat i serveix per seguir promovent el turisme de la precarietat, la gentrificació i la massificació de l'illa». «El monòlit franquista de la Feixina segueix on estava, malgrat les constants promeses d'enderrocament», critiquen també.

Així mateix, incideixen en el vídeo promocional, «el turisme segueix sent un dels principals problemes de Mallorca i se segueix perpetuant un model completament insostenible, tant per a la capacitat ecològica de l'illa com para la seva gent» i tot per a el benefici d'uns pocs.

D'aquesta manera, diuen que la Diada d'enguany ha de servir per enfortir més que mai el projecte de Països CatalansD'altra banda, asseguren que han vist el naixement a Mallorca de diferents comitès de la defensa de la república (CDR), mentre han patit «agressions feixistes amb la agudització del conflicte». «L'independentisme pren més sentit que mai enfront d'un Estat que s'ha llevat la careta i ha mostrat el seu autoritarisme més ranci de la mà dels grups feixistes que li fan part del treball brut», diuen.

El vídeo acaba assenyalant que «organitzats amb els CDR, en els casals, i en tots els espais del moviment popular», des de Mallorca s'ha d'aprofundir en l'esquerda oberta per tombar el règim i poder construir uns Països Catalans lliures socialistes i feministes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.